A. Blinkenas: JAV remia Europą po „Nord Stream“ nuotėkių

Jungtinės Valstijos antradienį pareiškė, kad yra pasirengusios padėti sąjungininkėms Europoje užtikrinti energetinį saugumą po dujotiekiuose „Nord Stream“ aptiktų nuotėkių, ir sakė vertinančios, ar dėl to kaltas sabotažas.

 Antony Blinkenas.<br>T.Bauro nuotr.
 Antony Blinkenas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2022, 9:14 PM

Valstybės sekretorius Antony Blinkenas sakė, kad JAV nagrinėja ataskaitas, kuriose teigiama, jog nuotėkiai yra „išpuolio arba kažkokio sabotažo rezultatas“.

„Mano supratimu, nuotėkiai neturės didelės įtakos Europos energetiniam atsparumui“, – žurnalistams sakė A. Blinkenas.

Tačiau jis pridūrė: „Labai svarbu, kad kasdien dirbame siekdami užtikrinti Europos ir viso pasaulio energetinį saugumą tiek trumpuoju, tiek ilguoju periodu.“

Jis atkreipė dėmesį į JAV pastangas padidinti suskystintųjų gamtinių dujų tiekimą po Maskvos invazijos į Ukrainą, JAV sąjungininkėms, ypač Vokietijai, bandant sumažinti savo priklausomybę nuo rusiškos energijos.

Anksčiau vienas Baltųjų rūmų pareigūnas sakė, kad įvykus nuotėkiams amerikiečiai yra „pasirengę suteikti paramą“ europiečiams.

Ukraina apkaltino Rusiją sukėlus nuotėkius iš dujotiekių „Nord Stream 1“ ir „Nord Stream 2“, ir pareiškė, kad tai buvo teroristinė ataka.

Danijos kariuomenės padarytose nuotraukose matomos didelės burbulų masės Baltijos jūros paviršiuje, o Švedijos seismologijos institutas pranešė prieš pat nuotėkius užfiksavęs povandeninius sprogimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.