Anglijos lietuvis pakliuvo į pareigūnų rankas: naudojosi suklastotu vairuotojo pažymėjimu, kad galėtų išlaikyti savo vaikus

Anglijos Derbišyro grafystės pareigūnai sulaikė furgono vairuotoją suklastotu lietuvišku vairuotojo pažymėjimu, kuris teigė, kad neturėjo „kito pasirinkimo“, kaip tik nusižengti įstatymams. Vyras aiškino, kad jam reikėjo pinigų, kad galėtų siųsti namo savo vaikams, praneša dienraštis „Derbytelegraph“.

Anglijos policija.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Anglijos policija.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2022, 9:17 PM

50-metis Ramūnas Stankevičius buvo sustabdytas A50 kelyje į pietus nuo miesto ir pareigūnams pateikė „prastos kokybės“ suklastotus dokumentus.

Teismo posėdyje buvo pranešta, kad „Ford Transit“, prie kurio vairo jis neteisėtai sėdo, taip pat neturėjo galiojančio techninio sertifikato.

R.Stankevičius teisme nurodė, kad gailsi savo veiksmų, tačiau nusikaltimą įvykdyti jį privertė aplinkybės.

„Neturėjau kito pasirinkimo, turiu tris vaikus, kuriuos turiu išlaikyti, ir žmoną, kuri girtauja. Mano vaikus augina jų teta ir aš paprasčiausiai negalėjau atsisakyti pinigų“, – pasakojo vyras.

„Norėčiau atsiprašyti už tai, kad padariau šį nusikaltimą, labai gailiuosi ir galiu jus patikinti, kad tai daugiau niekada nepasikartos“, – gailėjosi R.Stankevičius.

Tuo tarpu prokuroras teigė, kad suklastoti dokumentai buvo prastos kokybės.

„Jis buvo netinkamo dizaino, – aiškino prokuroras. – Spausdinimo kokybė buvo prasta. Jis teigė, kad už šį dokumentą, kuris leido jam vairuoti, sumokėjo 800 svarų sterlingų (896 eurų).“

R.Stankevičius anksčiau Jungtinėje Karalystėje nebuvo teistas, tačiau anksčiau prasikalto Lietuvoje. Vyrui skirta 6 mėnesių kalėjimo bausmė.

Be laisvės atėmimo bausmės, teisėjas taip pat atėmė teisę vairuoti devynis mėnesius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.