Rusija skelbia, kad mobilizuotieji kareiviai žūva nepasiekę fronto Ukrainoje: priežastys šokiruoja

Rusijai vykdant dalinę mobilizaciją, skirtą karui Ukrainoje paremti, Sverdlovsko srityje žuvo trys į tarnybą pašaukti rusai, praneša Maskvos žiniasklaidos portalas „lenta.ru“.

Mobilizuotų rusų karinės pratybos.<br>AP/Scanpix nuotr.
Mobilizuotų rusų karinės pratybos.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 3, 2022, 4:41 PM

Kaip paaiškėjo, du mobilizuotieji žuvo Gynybos ministerijos mokymo centro Jelansko įgulos teritorijoje Porošino kaime. Dar vienas mirė po to, kai buvo išsiųstas namo.

Šią informaciją leidiniui patvirtino Valstybės Dūmos deputatas iš Sverdlovsko srities Maksimas Ivanovas.

„Taip, patvirtinu, jau yra trys žuvusieji. Vienas mobilizuotasis mirė nuo priepuolio, o kitas nusižudė. Trečias buvo nurašytas ir išsiųstas namo, kur iš karto mirė nuo kepenų cirozės“, – sakė deputatas.

Savo ruožtu Sverdlovsko srities ombudsmenė Tatjana Merzliakova sakė, kad du iš mirusiųjų atvyko iš Kurgano srities. Jos teigimu, incidentų tyrimu užsiima Jelanskio garnizono karinių tyrimų skyrius.

„Vieno mirtis gali būti susijusi su epilepsijos priepuoliu dėl apsinuodijimo alkoholiu. Kariniai tyrėjai aiškinasi antrojo mirties priežastis“, – sakė T.Merzliakova.

Anksčiau „Baza“ pranešė, kad tankų mokymo centro valgykloje aptiktas nusižudžiusio mobilizuotojo kūnas. Šalia 46 metų vyro kūno rasta peilio geležtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.