Apklausa rodo, kad L. Truss populiarumas jau dabar mažesnis nei pirmtako

Naujosios Didžiosios Britanijos ministrės pirmininkės Liz Truss populiarumas jau dabar mažesnis nei jos pirmtako Boriso Johnsono ar buvusio Leiboristų partijos lyderio Jeremy Corbyno, rodo „YouGov“ apklausa.

Jungtinės Karalystės premjerė L. Truss.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Jungtinės Karalystės premjerė L. Truss.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2022, 3:36 PM, atnaujinta Oct 5, 2022, 3:39 PM

Tik 14 proc. Didžiosios Britanijos visuomenės teigia susidarę teigiamą įspūdį apie ministrę pirmininkę, rugsėjo 21–22 d. taip teigė 26 proc. apklaustųjų.

Beveik trys ketvirtadaliai – 73 proc. – dabar vertina ministrę pirmininkę nepalankiai, daugiau nei pusė jų– 55 proc. – ją vertina labai nepalankiai. Dėl to palankus požiūris į premjerę apskritai sumažėjo 59 proc. – tokio kritimo nepatyrė nei B. Johnsonas, kurio reitingas liepą smuko 53 proc., nei J. Corbynas, kurio populiarumas 2019 m. birželį sumenko 55 procentais.

„YouGov“ spalio 1–2 dienomis apklausė 1 751 suaugusį britą.

Gina savo darbotvarkę nepaisant kritikos

L. Truss trečiadienį pažadėjo įveikti sąmyšį, kilusį dėl jos mokesčių mažinimo darbotvarkės, ir sakė, kad šie „sutrikimai“ apsimokės, nes Jungtinė Karalystė taps turtingesnė ir produktyvesnė.

„Esu pasirengusi priimti sunkius sprendimus“, – sakė L. Truss. Tačiau daug jos partijos narių turi abejonių.

Audringą Konservatorių partijos konferenciją Birmingame centrinėje Anglijos dalyje L. Truss užbaigė kalba, turėjusia pakelti delegatų dvasią.

Daugelio nuotaikos po keturias dienas trukusios konferencijos yra niūrios. Birmingame padaryta didelių vyriausybės politikos pasikeitimų, pamatyti prasti apklausų rezultatai, įvyko atviras kai kurių įstatymų leidėjų maištas dėl nuogąstavimų, kad L. Truss prieš mėnesį perėmus vadovavimą partija gali pralaimėti kitus nacionalinius rinkimus.

L. Truss pažadėjo laikytis savo plano pertvarkyti pastaraisiais metais vangiai augusią Britanijos ekonomiką mažinant mokesčius ir atsisakant reguliavimo. Ji tvirtino, kad mokesčių mažinimas yra „morališkai ir ekonomiškai teisingas dalykas“, ir kaltino oponentus prieštaraujant augimui.

Užlipusi į sceną skambant 10-ojo dešimtmečio hito „Moving on Up“ melodijai, L. Truss pripažino, kad šalis, dar gedinti karalienės Elžbietos II ir sukrėsta Rusijos karo Ukrainoje, dabar išgyvena „audringas“ dienas.

Ji neteikė reikšmės trumpam protestui, kai dvi aplinkosaugos aktyvistų organizacijos „Greenpeace“ narės konferencijos salėje išskleidė transparantą su užrašu „Kas už tai balsavo?“ ir buvo išvesdintos.

„Kai tik vyksta permainos, būna sutrikimų, – sakė L. Truss. – Pritars ne visi. Tačiau visiems bus naudingas rezultatas – auganti ekonomika ir geresnė ateitis. Dėl to turime aiškų planą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.