Serbijos policija užkirto kelią 200 migrantų patekti į Vengriją: pradėtas tyrimas dėl žmonių kontrabandos ir disponavimo ginklais

Serbijos specialioji policija trečiadienį surengė kratą laikinoje stovykloje netoli sienos su Vengrija, kur rado 200 migrantų, sulaikė grupę asmenų, užsiimančių žmonių kontrabanda, ir konfiskavo ginklų bei pinigų.

Serbijos policija sulaikė grupę migrantų kontrabandininkų, rado ginklų ir pinigų.<br>Sipa/Scanpix nuotr.
Serbijos policija sulaikė grupę migrantų kontrabandininkų, rado ginklų ir pinigų.<br>Sipa/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-06 09:01

Policijos operacija Srpski Krsturo gyvenvietėje prie Tisos upės, tekančios palei sieną su Vengrija, prasidėjo praėjus vos dviem dienoms po to, kai Serbija, Vengrija ir Austrija susitarė imtis bendrų veiksmų, kad pažabotų didėjantį migrantų antplūdį į savo šalis bei toliau į Europą.

Policijos pranešime teigiama, kad dalis stovykloje rastų asmenų buvo perkelti į valstybės valdomas įstaigas, o kai kurie perduoti į prokurorų rankas, kad būtų pradėtas tyrimas dėl žmonių kontrabandos, disponavimo ginklais ir narkotikais bei smurtinių veiksmų.

Kol kas neaišku, kiek žmonių bus patraukta baudžiamojon atsakomybėn. Specialioji policija taip pat pranešė radusi tris pistoletus, automatinį šautuvą, peilių, mačečių ir pinigų, o nuotraukose iš įvykio vietos matyti, kaip pareigūnai apieško palapinių stovyklą ir lydi migrantų koloną.

„Serbija niekada nebuvo ir nebus ta vieta, kurioje nusikaltėliai sėkmingai prekiauja žmonėmis ir uždirba pinigus iš jų vargų bei sielvarto“, – pakomentavo šalies vidaus reikalų ministras Aleksandras Vulinas.

Anksčiau šią savaitę Vengrijoje vykusiame susitikime Serbija, Vengrija ir Austrija paskelbė parengsiančios bendrą veiksmų planą, kaip kovoti su akivaizdžiai didėjančiu nuo karų ir skurdo iš Viduriniųjų Rytų, Afrikos ir Azijos bėgančių žmonių skaičiumi.

Manoma, kad Serbijoje prie Vengrijos sienos stovyklose įsikūrę šimtai, jei ne tūkstančiai žmonių. Jų lūkestis – kirsti sieną ir judėti link Vakarų Europos, o šiam tikslui pasiekti savo paslaugas jiems siūlo žmonių kontrabandininkai. Vengrija palei sieną pastatė dvigubą vielinę tvorą, kad užkirstų nelegaliems migrantams kelią.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.