M. Podoliakas apie gaisrą ant Krymo tilto: tai – tik pradžia Sureagavo ir V. Putinas

Ukrainos prezidento patarėjas Mychailo Podoliakas sureagavo į žinias apie šeštadienio rytą ant Krymo tilto įsiplieskusį gaisrą ir leido suprasti, kad jį sąmoningai sukėlė Ukraina.

Gaisras ant Krymo tilto.<br>Lrytas.lt koliažas
Gaisras ant Krymo tilto.<br>Lrytas.lt koliažas
Krymo tiltas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Krymo tiltas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Gaisras ant Krymo tilto.<br>Odesos OVA atstovo Serhii Bratchuk paskelbtas kadras
Gaisras ant Krymo tilto.<br>Odesos OVA atstovo Serhii Bratchuk paskelbtas kadras
Gaisras ant Krymo tilto.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Gaisras ant Krymo tilto.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Gaisras ant Krymo tilto.<br>Facebook nuotr.
Gaisras ant Krymo tilto.<br>Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 8, 2022, 10:51 AM, atnaujinta Oct 8, 2022, 2:25 PM

M. Podoliakas savo „Twitter“ paskyroje parašė, kad būtina „sunaikinti viską, kas neteisėta“ ir „grąžinti Ukrainai viską, kas pavogta“.

Vėliau Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pranešė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas įsakė pradėti tyrimą tiksliai gaisro ant Krymo tilto priežasčiai nustatyti.

Kiek anksčiau Rusijos nacionalinis kovos su terorizmu komitetas pareiškė, kad gaisras kilo sprogus sunkvežimyje padėtai bombai. Dėl to užsidegė septynios tiltu į pusiasalį gabentos degalų cisternos. Komitetas pridūrė, kad po sprogimo dalis tilto įgriuvo.

 

Šis, Kerčės tiltas, dar vadinamas Krymo tiltu, Rusijai yra labai simboliškas ir svarbus logistikos tiekimo kelias, leidžiantis tiekti atsargas iš Krymo į Rusijos okupuotas Ukrainos teritorijas.

Jis buvo pastatytas Rusijai 2014 m. aneksavus Krymą, pažeidžiant tarptautinę teisę. Daugiamilijardinė tilto statybos sutartis pirmą kartą buvo sudaryta 2015 m. su Arkadijaus Rotenbergo įmone „Stroygazmontazh“.

A. Rotenbergas, kurio turtas vertinamas 1,9 mlrd. dolerių, yra artimas Rusijos prezidento patikėtinis, verslo partneris ir vaikystės draugas. 2018 m. gegužės mėn. tiltą atidarė Vladimiras Putinas.

Kol kas neaišku, kiek žalos padaryta – nors iš pirminės filmuotos medžiagos neatrodo, kad pagrindinės arkos būtų sunaikintos.

Tilto užpuolimas reiškia dar vieną žeminančią Maskvos nesėkmę po kelias savaites trukusių mūšio lauko nesėkmių, kai Ukrainos pajėgos atsimušė į fronto liniją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.