Ukrainos žvalgyba: Maskvoje prasidėjo kariškių areštai

Rusijos sostinėje šeštadienį tvyro įtampa. Yra žinoma apie daugybės kariškių areštus, nurodė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba, kurią cituoja UNIAN.

Ukrainos žvalgyba: Maskvoje prasidėjo kariniai areštai.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Ukrainos žvalgyba: Maskvoje prasidėjo kariniai areštai.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 8, 2022, 6:25 PM, atnaujinta Oct 8, 2022, 6:50 PM

„Rusijos sostinėje prasidėjo „priemonių“, nukreiptų prieš kariuomenę, rinkinys“, – rašome pranešime. Nurodoma, kad eismas miesto centre esą blokuojamas, į miestą įžengė Nacionalinės gvardijos Dzeržinskio divizijos – „Rosgvardijos“ elito – daliniai. Jie kartu su policijos padaliniais juda link miesto centro.

„Yra žinoma apie daugybę kariškių areštų, sulaikymų ir blokavimų. Visi kariniai daliniai, esantys Maskvos perimetre, buvo pervesti į padidintą parengtį“, – pažymima pranešime, nenurodant priežasties.

Rusijoje dėl nesėkmių Ukrainoje armija verčiama atpirkimo ožiu. Kaip praneša UNIAN, Rusijos karinėje ir politinėje vadovybėje vyksta permainos. 

Po to, kai Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas ir „Wagner“ privačios karinės kompanijos finansininkas ir įkūrėjas Jevgenijus Prigožinas griežtai sukritikavo Rusijos aukštąją karinę vadovybę, kai kurie Rusijos karo tinklaraštininkai ėmė spėlioti, kad greičiausiai Kremliuje yra dvi frakcijos, tie, kurie nori tęsti karą bet kokiomis priemonėmis, ir tie, kurie nori dėrėtis su Vakarais.

Kai kurie ekspertai teigia , kad „Wagner“ vadovas J.Prigožinas ir Čečėnijos respublikos vadovas R.Kadyrovas sieks nuversti gynybos ministrą Sergejų Šoigu. Dėl šios priežasties, jie neva bando daryti nedidelius pasiekimus Donecko srityje, taip išlaikant savo žinomumą ir reputaciją informacinėje erdvėje. Spalio 6–7 d. Rusijos pajėgos darė laipsniškus pasiekimus Bachmuto ir Avdijivkos apylinkėse, greičiausiai remiamos „Wagner“ kovotojų ir R.Kadyrovo padalinių.

Parengta pagal UNIAN inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Seime įteiktos Aleksandro Stulginskio žvaigždės