Latvijoje tiriama informacija apie galimus V. Putino mokėjimus parlamento nariui

Latvijos korupcijos prevencijos ir kovos su korupcija biuras pradėjo tyrimą dėl neseniai paviešintos informacijos, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas mokėjo naujai išrinktam Latvijos parlamento nariui Ainarui Šleseriui, atstovaujančiam partijai „Pirmiausia – Latvija“, pranešė biuras naujienų agentūrai LETA.

Latvijos vėliava.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Latvijos vėliava.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 9, 2022, 4:12 PM

Latvijos Konstitucijos apsaugos biuro direktorius Egilis Zviedris Latvijos radijui ketvirtadienį sakė, kad, pasitraukęs iš politikos, A. Šleseris kartu su „Rusijos geležinkeliais“ įsteigė logistikos ir transporto bendrovę.

Jei A. Šleseriui buvo mokama, kol jis dirbo šioje įmonėje, tai, anot jo, yra „kitas reikalas“, bet Konstitucijos apsaugos biuras neturėjo informacijos, kurią neseniai paviešino rusų žurnalistas Dmitrijus Muratovas.

Pareiškimą dėl šios informacijos teisėsaugos organams įteikė pats A. Šleseris.

E. Zviedris taip pat pareiškė būsiąs dėkingas, jei D. Muratovas perduotų Latvijos institucijoms jo pareiškimą apie tokius V. Putino mokėjimus A. Šleseriui patvirtinančius įrodymus, jei tokių turi.

Rusų laikraščio „Novaja gazeta“ redaktorius D. Muratovas svetainėje „Youtube“ neseniai paskelbtame interviu pareiškė, kad V. Putinas keliems Vakarų politikams, įskaitant A. Šleserį, mokėjo 1,5–2 mln. eurų per metus.

„Kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas juokiasi iš Vakarų vertybių, suprantu, kodėl jis tai daro. Jis žino šių vertybių kainą. Jam dirba keli Vakarų politikai“, – sakė D. Muratovas.

Tarp šių politikų jis paminėjo buvusią Austrijos užsienio reikalų ministrę Karin Kneissl, kažkada šokusią su V. Putinu savo vestuvių pobūvyje, buvusį Suomijos ministrą pirmininką Esko Tapani Aho, buvusį Austrijos kanclerį Wolfgangą Schusselį, taip pat buvusį Latvijos susisiekimo ministrą A. Šleserį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje