Ukrainos žvalgyba: Rusija bando įtraukti Baltarusiją į atvirą karą su Ukraina

V.Putinas bando įtikinti A.Lukašenką pradėti atvirą karą su Ukraina, šią savaitę Ukrainos karinės televizijos laidoje „Po ginklu“ pareiškė Ukrainos gynybos ministerijos atstovas Vadymas Skibitskyi, kurį cituoja Ukrainos gynybos žvalgyba savo socialiniuose tinkluose.

Vladimiras Putinas ir  Aliaksandras Lukašenka.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Vladimiras Putinas ir  Aliaksandras Lukašenka.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 9, 2022, 3:29 PM, atnaujinta Oct 9, 2022, 3:34 PM

„Matome, kad Rusijos Federacija imasi priemonių, kad priverstų Baltarusijos vadovybę stoti į atvirą karą. Nuolat vyksta V.Putino ir A.Lukašenkos susitikimai, kuriuose šis klausimas aptariamas, ir V.Putinas bando įtikinti A.Lukašenką tokiam sprendimui“, – pažymima pranešime. 

Šios dienos Ukrainos karinės žvalgybos duomenimis, prie šalies sienos yra sutelkti 6 batalionai. Tai mechanizuoti kariniai daliniai – vadinamosios specialiųjų operacijų pajėgų vadovybės oro desantininkų batalionai.

„Kiek ilgai tęsis ši situacija, priklausys nuo to, kaip susiklostys įvykiai fronte ir apskritai, kaip vystysis Rusijos karas prieš mūsų valstybę“, – nurodė Ukrainos karinės žvalgybos atstovas.

Spalio 8 d. Ukrainos ambasadoriui Baltarusijoje buvo įteikta diplomatinė nota, kurioje teigiama, kad Ukraina neva planuoja puolimą Baltarusijos teritorijoje.

Vėliau Ukrainos URM teigė, kad yra neatmetama galimybė, jog diplomatinės notos perdavimas gali būti dalis Rusijos Federacijos plano įvykdyti provokaciją siekiant dar labiau apkaltinti Ukrainą.

„Raginame Baltarusijos žmones nepasiduoti provokacijoms. Ukraina niekada nesikėsino į svetimas teritorijas. Mes griežtai laikomės pagrindinių tarptautinės teisės normų ir principų bei JT Chartijos, – nurodė Ukrainos URM. – Baltarusijos valdžia turėtų nustoti vykdyti Kremliaus užgaidas ir nedelsdama nustoti remti Rusiją, vykdančią agresiją prieš Ukrainą.“

JAV ambasadorė Ukrainoje Bridget Brink taip pat pasisakė tviteryje: „Aiškiai pasakykime, kas ką puola – Rusija pažeidė Ukrainos suverenitetą ir rengia smūgius, per kuriuos žūsta miegantys vyrai, moterys ir vaikai, o Baltarusija leidžia naudoti savo teritoriją Rusijos invazijai į Ukrainą remti.“

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.