Žiniasklaida: Bulgarijos specialiosios tarnybos tiria sunkvežimio sprogimą ant Krymo tilto

Bulgarijos kontržvalgybos tarnyba SANS tiria Rusijos tvirtinimus, kad esą ant Krymo tilto sprogęs sunkvežimis atvažiavo iš šios šalies, praneša portalas „Euractiv“.

Krymo tiltas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Krymo tiltas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-11 11:34

Tyrimas pradėtas laikinojo ministro pirmininko Galabo Donevo nurodymu iškart po to, kai Kremlius paskelbė savąją įvykių versiją.

Sekmadienį Rusijos tyrimų komiteto vadovas Aleksandras Bastrykinas per susitikimą su prezidentu Vladimiru Putinu pareiškė, jog ant Krymo tilto sprogusio sunkvežimio maršrutas prasidėjo Bulgarijoje, o paskui driekėsi per Sakartvelą, Armėniją, Šiaurės Osetiją ir Krasnodaro kraštą.

Tačiau oficialus Europos Komisijos atstovas spaudai Peteris Stano pareiškė, kad A. Bastrykino žodžiai yra nepatikimi.

„Mes negalime žinoti, kas šeštadienį įvyko ant tilto, kas sukėlė sprogimą, kokios jo priežastys. Jūs žinote, koks vadinamųjų tyrimų Rusijoje patikimumas. Aš nelinkęs tikėti tuo, ką jie teigia“, – sakė EK atstovas, kurį cituoja Bulgarijos žiniasklaida.

P. Stano priminė, kad Krymas yra Ukrainos dalis, o Kerčės tiltas – neteisėtas objektas.

Pasak buvusio Bulgarijos ministro Boiko Borisovo, sprogmenys negalėjo būti pakrauti Bulgarijoje, kadangi jie niekaip negali kirsti šalies sienos.

„Jei aš būčiau Rusijos tarnybų pareigūnų vietoje, man labiau domintų tai, kur buvo pakrautas sunkvežimis ir kokia buvo sprogimo priežastis. Tai yra svarbiausia... Dabar per karą visi nori nusimesti įtampą“, – pridūrė B. Borisovas. Anot jo, žmonės Bulgarijoje jau pavargę ir išsigandę, nes „karas Ukrainoje darosi vis baisesnis“.

Partijos „Mes tęsiame permainas“ lyderis ir buvęs ministras pirmininkas Kirilas Petkovas paragino laikinąją vyriausybę atmesti Kremliaus užuominas apie bulgarų sąsajas su Krymo tilto sprogdinimu.

„Nesutinkame su Kremliaus varoma baimės ir panikos kurstymo kampanija bei Bulgarijos siejimu su įvykiais ant Krymo tiltu. Raginame Bulgarijos valdžios institucijas ir laikinąją vyriausybę nedelsiant ištirti šį atvejį ir atmesti Kremliaus insinuacijas dėl Bulgarijos sąsajų su šiuo incidentu. Laikas čia turi esminę reikšmę“, – sakė K. Petkovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.