J. Bidenas sveikina Izraelio ir Libano susitarimą kaip „istorinį proveržį“

JAV prezidentas Joe Bidenas antradienį pasveikino Vašingtonui tarpininkaujant pasiektą Izraelio ir Libano susitarimą dėl jūrų sienos ginčo išsprendimo kaip „istorinį proveržį“ ir paragino visas šalis jo laikytis.

J. Bidenas.<br>PA/CNP/Scanpix nuotr.
J. Bidenas.<br>PA/CNP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 12, 2022, 11:10 AM

Derybos tarp kaimyninių šalių, kurios techniškai vis dar kariauja, nuo jų pradžios 2020 metais ne kartą patyrė nesėkmę, tačiau pastarosiomis savaitėmis įgavo pagreitį, abiem šalims siekiant gauti pajamų iš potencialiai gausių Viduržemio jūros dujų telkinių.

„Dabar labai svarbu, kad visos šalys laikytųsi savo įsipareigojimų ir stengtųsi juos įgyvendinti“, – pareiškime sakė J. Bidenas.

Anot jo, šiuo susitarimu „bus užtikrintas abiem šalims naudingas energetikos sričių vystymas, sudarytos sąlygos sukurti stabilesnį ir labiau klestintį regioną ir panaudoti gyvybiškai svarbius naujus energijos išteklius“.

„Šiuo susitarimu taip pat apsaugomi Izraelio saugumo ir ekonominiai interesai, itin svarbūs skatinant jo regioninę integraciją. Jis suteikia Libanui galimybę pradėti eksploatuoti savo energijos išteklius“, – teigė J. Bidenas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.