E. Macronas: Prancūzija neatsakys branduoliniais ginklais, jei Rusija juos panaudos prieš Ukrainą

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pareiškė, kad Prancūzija neatsakys branduoliniais ginklais, jei Rusija juos panaudos prieš Ukrainą.

 E. Macronas.<br> SIPA Press/Scanpix nuotr.
 E. Macronas.<br> SIPA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2022, 1:17 PM

„Mūsų doktrina remiasi pagrindiniais tautos interesais“, – sakė E. Macronas trečiadienį visuomeniniam transliuotojui „France 2“.

„Jie yra aiškiai apibrėžti ir visiškai nebūtų tiesiogiai paveikti, jei, pavyzdžiui, Ukrainoje, regione, būtų įvykdyta balistinė branduolinė ataka“, – kalbėjo prancūzas.

Tai buvo pirmas kartas, kai jis išsamiai aptarė Prancūzijos branduolinio atgrasymo doktriną dėl Ukrainos.

E. Macronas sakė, kad apie tai nederėtų per daug kalbėti. Pasak prezidento, kol kas, nepaisant jo grasinimų, nesijaučia, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas perkelia branduolines priemones.

E. Macronas sakė, kad V. Putinas turi „grįžti prie derybų stalo“, kad aptartų taiką Ukrainoje, ir kad, jo nuomone, Kijevui kada nors teks su juo derėtis.

„Šiandien pirmiausia Vladimiras Putinas turi nutraukti šį karą, gerbti Ukrainos teritorinį vientisumą ir grįžti prie derybų stalo“, – sakė jis.

Paklaustas, ar palaikytų Ukrainos puolimą siekiant susigrąžinti Krymą, kurį 2014 m. Rusija aneksavo tarptautiniu mastu nepripažįstamu žingsniu, E. Macronas atsakė, kad „tam tikru momentu, konfliktui vystantis“, Rusija ir Ukraina „turės grįžti prie derybų stalo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.