Rusijos kariniame poligone – išpuolis šaudymo pratybų metu: du šauliai atidengė ugnį prieš savus Žuvo mažiausiai 11 žmonių

Rusijos Belgorodo srityje esančiame kariniame poligone šeštadienį dviem savanoriams pradėjus šaudyti į kitus karius žuvo mažiausiai 11 žmonių, o dar 15 buvo sužeista, pranešė Rusijos gynybos ministerija.

 Rusijos kariai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Rusijos kariai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 16, 2022, 9:53 AM, atnaujinta Oct 16, 2022, 9:59 AM

Ministerijos pareiškime teigiama, kad abu šauliai po išpuolio buvo nušauti.

Ministerija incidentą pavadino teroristiniu išpuoliu.

Pasak Rusijos naujienų svetainės „Baza“, glaudžiai susijusios su policija, šaudymas įvyko 10 val. vietos laiku per šaudymo pratybas.

Šeštadienio masinis šaudymas rodo didėjančią įtampą tarp Rusijos karių – problemas, kurios kankina jos kariuomenę nuo pat karo pradžios.

Incidentas taip pat įvyko tuo metu, kai į Ukrainą siunčiami dešimtys tūkstančių naujai pašauktų rusų vyrų – tai tapo itin nepopuliarus žingsnis, kurį įsakė atlikti Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, siekdamas sustabdyti Ukrainos pažangą.

Skubota mobilizacija sukėlė pyktį visoje šalyje ir paskatino šimtų tūkstančių rusų, nenorinčių dalyvauti kare, išvykti iš šalies.

Penktadienį Kazachstano sostinėje Astanoje surengtoje spaudos konferencijoje V. Putinas sakė, kad Ukrainoje jau kovoja 16 000 mobilizuotų karių, iš viso 222 000 rusų jau buvo pašaukti į kariuomenę.

Remiantis vietos pranešimais, daugiau kaip 20 naujai mobilizuotų karių jau žuvo kovodami Ukrainoje.

Taip pat interneto platybėse pasirodė vaizdo įrašų, kuriuose matyti, kad daugybė vyrų, laukiančių siuntimo į Ukrainą, mokymų centruose buvo laikomi prastomis sąlygomis, o kai kurios mirtys Rusijos mobilizacijos centruose taip pat rodė, kad kyla rimtų moralės problemų.

Per mokymus vienas vyras karinėje bazėje netoli Sankt Peterburgo nusišovė. Pranešama, kad kitas Sibire esantis karys persipjovė sau gerklę valgykloje.

Šeštadienį paskelbtame vaizdo kreipimesi į V. Putiną grupė mobilizuotų rusų motinų iš Briansko reikalavo grąžinti jų sūnus ir vadino mobilizacijos procesą „farsu“.

Parengta pagal „The Guardian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.