Britų premjerė L. Truss atsiprašė už klaidas

Britų premjerė Liz Truss pirmą kartą atsiprašė už sumaištį, kurią sukėlė jos ekonominė politika. „Norėčiau prisiimti atsakomybę ir atsiprašyti už padarytas klaidas“, – sakė ji pirmadienio vakarą interviu BBC. Jos vyriausybei paskelbus apie mokesčių mažinimą, kurio finansavimas neaiškus, smuko svaro kursas, o palūkanos šovė į viršų. Vyriausybė „per greitai nuėjo per toli“, pripažino premjerė.

 L. Truss/<br> AFP/Scanpix nuotr.
 L. Truss/<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2022, 8:19 AM

L. Truss buvo priversta atleisti savo sąjungininką ir iždo kanclerį Kwasį Kwartengą ir pakeisti jį patyrusiu pragmatiku Jeremy‘iu Huntu. Šis pirmadienį paskelbė apie 180 laipsnių pokytį ekonomikos politikoje – iš L. Truss pagrindinių pažadų beveik nieko neliko. L. Truss interviu pabrėžė, kad taip atkurtas ekonominis stabilumas.

Turėdama omenyje savo politinę ateitį, ji buvo nusiteikusi optimistiškai: „Vesiu Konservatorių partiją į kitus rinkimus“, – sakė L. Truss.

Iš tikrųjų praėjus kelioms savaitėms po to, kai pradėjo eiti pareigas, politikė jau patiria didžiulį spaudimą savo pačios gretose. Pirmieji partijos kolegos viešai pareikalavo jos atsistatydinimo. Pagreitį įgavo diskusijos apie galimą įpėdinį ar naujus rinkimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.