Kinija: protestuotojai nelegaliai pateko į konsulatą Mančesteryje

Kinija antradienį apkaltino protestuotojus „nelegaliai patekus“ į Kinijos konsulato teritoriją Jungtinės Karalystės Mančesterio mieste.

Kinija antradienį apkaltino protestuotojus „nelegaliai patekus“ į Kinijos konsulato teritoriją Jungtinės Karalystės Mančesterio mieste.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kinija antradienį apkaltino protestuotojus „nelegaliai patekus“ į Kinijos konsulato teritoriją Jungtinės Karalystės Mančesterio mieste.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2022, 1:03 PM

Filmuota medžiaga, kurioje užfiksuotas Honkongo protestuotojo užpuolimas, sukėlė žmonių pasipiktinimą Jungtinėje Karalystėje.

Socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti, kaip žilaplaukis vyriškis su kauke spardo ir nuplėšia protestuotojų transparantus, o prie konsulato vartų įvyksta grumtynės.

Transliuotojas BBC pranešė, kad aktyvistas iš Honkongo Bobas sakė, jog jį užpuolė iš konsulato išėję nenustatyti vyrai.

„Jie įtempė mane į vidų. Jie mane sumušė“, – teigė jis kanalui po incidento, įvykusio sekmadienį.

„Akivaizdu, kad šie pranešimai kelia didelį susirūpinimą“, – sakė JK premjerės atstovas spaudai ir pridūrė, kad būtų „netinkama“ komentuoti, kol vyksta policijos tyrimas.

Pirmadienį JK policija paskelbė, kad vykdo tyrimą dėl pranešimo apie Honkongo prodemokratiško protestuotojo sumušimą Kinijos konsulato teritorijoje Mančesteryje šiaurės vakarų Anglijoje.

„Rūpesčių sukėlėjai nelegaliai pateko į Kinijos generalinį konsulatą Mančesteryje, sukeldami pavojų patalpų saugumui“, – teigė Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Wang Wenbinas eilinėje spaudos konferencijoje.

Jis taip pat ragino JK „nuoširdžiai vykdyti savo pareigas ir imtis veiksmingų priemonių, kad sustiprintų Kinijos ambasados ir konsulato patalpų ir personalo apsaugą“, pridūrė Wang Wenbinas.

Protestas įvyko tuo metu, kai Kinijoje prasidėjo kas penkerius metus vykstantis Komunistų partijos kongresas.

Sekmadienį sakydamas kalbą Kinijos prezidentas Xi Jinpingas tvirtino, kad, nuslopinus prodemokratinius protestus, Honkonge įvyko „svarbus perėjimas nuo chaoso prie valdymo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.