Protestų metu Čade žuvo penki žmonės

Čado sostinėje ketvirtadienį per uždraustą protestą prieš valdančiąją kariuomenę policijai susirėmus su demonstrantais žuvo penki žmonės, iš įvykio vietos pranešė vienas naujienų agentūros AFP žurnalistas.

Protestų metu Čade žuvo penki žmonės.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Protestų metu Čade žuvo penki žmonės.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2022, 3:03 PM

Per policijos ir demonstrantų susirėmimus Ndžamenoje ketvirtadienį „nuo šūvių žuvo“ penki žmonės, AFP sakė vienos iš miesto ligoninių vyriausiasis gydytojas Josephas Ampilas. AFP žurnalistas ant ligoninės grindų pamatė penkis kūnus, iš kurių du buvo uždengti Čado nacionaline vėliava, o trys – kruvinomis baltomis paklodėmis.

Šimtai demonstrantų atėjo paminėti datos, kai kariuomenė iš pradžių pažadėjo perduoti valdžią – šis pažadas buvo atidėtas dar dvejiems metams.

Kai kuriose miesto dalyse buvo matyti juodų dūmų kamuoliai, girdėjosi ašarinių dujų granatų trenksmas.

Keliuose rajonuose buvo pastatytos barikados, o pagrindiniuose keliuose padegtos padangos, blokavusios eismą.

Opozicijos tvirtovėje gatvės buvo apleistos, jose mėtėsi medžių šakos ir plytų krūvos. Mokyklos ir universitetai buvo uždaryti.

Demonstrantai taip pat užpuolė ministro pirmininko Saleho Kebzabo Nacionalinės plėtros ir atsinaujinimo sąjungos (UNDR) būstinę „ir ją iš dalies sudegino“, AFP sakė UNDR viceprezidentas Celestinas Topona.

Prancūzija, buvusi Čado kolonijinė valdytoja, pasmerkė smurtą, per kurį „prieš demonstrantus buvo panaudoti mirtini ginklai“.

„Prancūzija nedalyvauja šiuose įvykiuose, kurie yra išimtinai Čado vidaus politikos sritis, – sakė Užsienio reikalų ministerija. – Klaidinga informacija apie tariamą Prancūzijos dalyvavimą yra nepagrįsta.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.