Konservatorių partijoje kyla ginčai dėl B. Johnsono kandidatavimo į premjerus

Britų premjerei Liz Truss pasitraukus iš posto, nekantriai laukiama, kas sieks ją pakeisti. Konservatorių partijoje kyla ginčas pirmiausiai dėl buvusio premjero Boriso Johnsono kandidatūros.

Borisas Johnsonas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Borisas Johnsonas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 21, 2022, 11:39 AM

Jis nėra tas žmogus, kuris galėtų atkurti partijos įvaizdį, penktadienį stočiai „Sky News“ sakė torių parlamentaras Crispinas Bluntas. Parlamentaras Rogeris Gale‘as pareiškė, kad paliks partiją, jei B. Johnsonas sugrįš į Dauning Strytą.

Tuo tarpu buvusi kultūros sekretorė Nadine Dorries, B. Johnsono bendražygė, sakė, kad buvęs premjeras būtų tinkamas kandidatas. „Sky News“ citavo vieną kabineto narį, kad B. Johnsonas gali surinkti kandidatavimui reikalingus 100 torių parlamentarų balsų. B. Johnsonas prieš šešias savaites pasitraukė iš posto po virtinės skandalų ir spaudimo savo frakcijoje.

Favoritais pakeisti L. Truss šiuo metu laikomi buvęs iždo kancleris Rishis Sunakas ir Penny Mordaunt, parlamentinių reikalų sekretorė, taip pat trečiadienį iš pareigų pasitraukusi vidaus reikalų sekretorė Suella Braverman.

L. Truss ketvirtadienį paskelbė apie atsistatydinimą. Politikė nurodė, kad atsistatydina, nes esą negali įgyvendinti visų savo įsipareigojimų. Prieš tai jos radikali ekonominė programa sudrebino rinkas.

L. Truss įpėdinis turėtų paaiškėtu vėliausiai kitą penktadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.