O. Arestovičius: Baltarusijos puolimas prieš Ukrainą tapo šiek tiek labiau tikėtinas

Rusijos pajėgų perdislokavimas į Baltarusijos teritorijas tęsiasis, puolimas iš šios šalies tapo šiek tiek labiau tikėtinas, tačiau toli gražu nėra reali grėsmė, teigė prezidento kanceliarijos patarėjas Oleksijus Arestovičius.

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Oleksijus Arestovičius.<br>Wikimedia commons
Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Oleksijus Arestovičius.<br>Wikimedia commons
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 21, 2022, 8:33 AM

„Yra grėsmių ir joms ruošiamasi. Pasirengimas vyksta visu tempu. Ten yra 9 tūkst. rusų, tai yra pusė to, kuo mums galima grasinti. Reikia turėti 20–25 ar 30 tūkst. žmonių. Kijeve jų buvo apie 40 tūkst., bet tai buvo kiti kariniai daliniai, ir mes visi prisimename, kuo jiems baigėsi“, – nurodė jis laidos su Marku Feiginu metu.

Anot O.Arestovičiaus, Rusija taupo, bet taupo ir ukrainiečiai.

Nuo pirmųjų Rusijos plataus masto invazijos Ukrainoje dienų neteisėtas Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka suteikė V. Putinui šalies teritoriją kaip karinį poligoną. Iš Baltarusijos pirmieji įsibrovėlių tankai pajudėjo į Ukrainos šiaurę.

Šiuo metu Rusijos pajėgos naudojasi Baltarusijos oro erdve raketų smūgiams į Ukrainos miestus.

Yra žinoma, kad Baltarusija remontuoja sugedusią Rusijos pajėgų karinę techniką, tarnauja kaip „centras“ technikos perdavimui sustiprinant okupantų pajėgas Ukrainoje.

Baltarusijos analitikai mano, kad grėsmė iš Baltarusijos išliks iki metų pabaigos.

Spalio 14 dieną leidinys „Nasha Niva“, remdamasis savo šaltiniais, pranešė, kad A.Lukašenka nusprendė Baltarusijoje vykdyti slaptą mobilizaciją kovinių dalinių aprūpinimui.

Kiek anksčiau neteisėtas Baltarusijos prezidentas A.Lukašenka teigė, kad šalyje bus dislokuota rusų ir baltarusių karių grupė, kuri turėtų saugoti nuo kylančių tariamų išorės grėsmių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.