V. Putino propagandos šou: aplankė mobilizuotuosius karius, stebėjo taktinius mokymus ir pats šaudė iš ginklo

Vladimiras Putinas pats sudalyvavo savo propagandos naratyve ir ketvirtadienį Riazanės poligone aplankė mobilizuotuosius karius. Jis dar niekada iš arti nebuvo matęs karo, kurį Rusija jau beveik aštuntą mėnesį kariauja su Ukraina, nurodo „Svoboda.org“.

Vladimiras Putinas pats sudalyvavo savo propagandos naratyve ir ketvirtadienį Riazanės poligone aplankė mobilizuotuosius karius. Jis dar niekada iš arti nebuvo matęs karo, kurį Rusija jau beveik aštuntą mėnesį kariauja su Ukraina.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Vladimiras Putinas pats sudalyvavo savo propagandos naratyve ir ketvirtadienį Riazanės poligone aplankė mobilizuotuosius karius. Jis dar niekada iš arti nebuvo matęs karo, kurį Rusija jau beveik aštuntą mėnesį kariauja su Ukraina.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 21, 2022, 11:26 AM

Nuo 2014 m. jis niekada nepasirodė kovinėse pozicijose, kad palaikytų, pavyzdžiui, iš pradžių „kovotojus iš DLR ir LLR“, o dabar Rusijos karius.

Žvelgiant į ryžtingus V. Zelenskio veiksmus ir norą lankyti karius, nuspręsta ir pačiam V. Putinui surengti ekskursiją „pas savo karius“. Būtent tam, kad būtų atskleista, kaip mobilizuotieji ruošiami karui.

Žinoma, Kremliaus vadovas toli nuo Maskvos nenuvažiavo. Tik į Riazanės srities poligoną, esantį į pietryčius nuo sostinės. Ir viskas greičiausiai tik dėl nuotraukos: V. Putinas ir kariai.

Apžiūrėdamas poligoną Rusijos prezidentas buvo nufotografuotas apkabinęs karį. Propogandinėje Rusijos televizoje transliuoti vaizdai iš šaudyklos taip pat parodė, kaip lydimas gynybos ministro Sergejaus Šoigu, ant ausų užsidėjęs apsauginį šalmą ir užsivilkęs juodą paltą, Rusijos prezidentas pats bandė šaudyti iš automatinio ginklo. 

Susitikimo su Rusijos kareiviais vaizdo įraše matyti, kad fone vienas vyras laiko tai, kas, kai kurių pranešimų duomenimis, gali būti vienas iš šalies branduolinių lagaminų, dar vadinamų „branduoliniu futbolo kamuoliu“.

„Čeget“ yra Rusijos strateginių branduolinių pajėgų automatinės valdymo ir kontrolės sistemos „Kazbek“ dalis. Žinoma, kad jų yra trys ir spėjama, jog prezidentas vieną iš jų visada turi po ranka.

Nors nuotraukose matomo lagaminėlio turinio neįmanoma patikrinti, komentatoriai mano, kad paskelbta medžiaga, kurioje jis matomas, yra dar vienas V. Putino mėginimas įbauginti Vakarus – po serijos pareiškimų, kuriuose jis užsiminė apie savo šalies branduolinius pajėgumus.

Rusijos agentūrų teigimu, Rusijos prezidentas taip pat stebėjo taktinius mokymus ar net ugnies likvidavimo pratybas kilus dideliam gaisrui.

Vizitas įvyko praėjus dienai po to, kai V. Putinas pakėlė Rusijos karinę parengtį ir paskelbė karo padėtį keturiuose okupuotuose Ukrainos regionuose, kuriuos jis aneksavo praėjusį mėnesį ir kuriuos Ukraina, jos sąjungininkės ir Jungtinių Tautų Generalinė Asamblėja pasmerkė kaip neteisėtus.

Susidūręs su daugybe pralaimėjimų kare, V. Putinas praėjusį mėnesį paskelbė „dalinę mobilizaciją“, kad galėtų pašaukti šimtus tūkstančių papildomų karių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?