Buvęs Kinijos komunistų partijos lyderis Hu Jintao prieš savo valią nuvestas nuo pakylos

Buvęs Kinijos komunistų partijos generalinis sekretorius Hu Jintao buvo išvestas iš 20-ojo Kinijos komunistų partijos suvažiavimo scenos, kurioje jis sėdėjo šalia prezidento Xi Jinpingo, rodo vaizdo įrašas.

Buvęs Kinijos komunistų partijos lyderis Hu Jintao prieš savo valią nuvestas nuo pakylos.<br>AP/Scanpix nuotr.
Buvęs Kinijos komunistų partijos lyderis Hu Jintao prieš savo valią nuvestas nuo pakylos.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-22 10:31

Paskutinę savaitę trukusio suvažiavimo dieną 79 metų vyrą nuo pakylos prieš jo valią nuvedė du tvarkdariai, netrukus po to, kai tarptautinė žiniasklaida buvo įleista į Didžiosios liaudies salės tribūną.

Neįprastas incidentas įvyko prieš pat delegatams balsuojant dėl partijos statuto pataisų, kuriomis siekiama labiau atspindėti Xi ideologiją ir įtvirtinti jo, kaip lyderio, vaidmenį.

Trapiai atrodantis buvęs prezidentas Hu negarsėjo kaip palaikantis dabartinį Kinijos prezidentą, nes priklausė partijos Komunistinio jaunimo lygos stovyklai, kurią Xi pasistengė susilpninti.

Po dviejų kadencijų Hu 2012 metais perdavė Xi generalinio sekretoriaus postą. Hu pasisako už senąjį „kolektyvinės“ vadovybės modelį su skirtingų frakcijų atstovais ir su amžiaus bei kadencijų apribojimais, kuriuos 69-erių Xi nori panaikinti siekdamas trečiosios kadencijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.