D. Trumpo sąjungininkas S. Bannonas nuteistas kalėti už nepagarbą Kongresui

Buvęs Donaldo Trumpo padėjėjas Steve‘as Bannonas penktadienį buvo nuteistas keturiems mėnesiams kalėjimo už atsisakymą duoti parodymus Kongresui tiriant 2021 metų sausio 6 dienos išpuolį prieš Kapitolijų.

Buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo sąjungininkas Stevenas Bannonas nuteistas kalėti už nepagarbą Kongresui.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo sąjungininkas Stevenas Bannonas nuteistas kalėti už nepagarbą Kongresui.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 22, 2022, 10:44 AM

Vienas iš D. Trumpo 2016 metų prezidento rinkimų kampanijos ir pergalės vedlių S. Bannonas buvo pripažintas kaltu dėl nepagarbos Kongresui už tai, kad nepakluso šaukimui atvykti liudyti dėl buvusio prezidento šalininkų sukeltų riaušių.

S. Bannonui, kuriam taip pat buvo skirta 6 500 JAV dolerių bauda, teisėjas leido likti laisvėje, kol bus nagrinėjama apeliacija, kuri, kaip pažadėjo jo advokatas, bus „neperšaunama“.

Ilgametis D. Trumpo strategas, išeidamas iš federalinio teismo Vašingtone, arogantiškai užsipuolė prezidentą Joe Bideną ir Atstovų Rūmų demokratų lyderius.

„Šiandien buvo mano teismo diena, – sakė S. Bannonas sakė žurnalistams lauke. „O lapkričio 8-ąją bus paskelbtas nuosprendis neteisėtam Bideno režimui“, – sakė jis, turėdamas omenyje artėjančius kadencijos vidurio rinkimus.

„Ir mes žinome, kas bus toliau, – tęsė jis. – Bideno administracija pasibaigs lapkričio 8-osios vakarą“.

Baltuosiuose rūmuose žurnalistų paprašytas sureaguoti į S. Bannono nuteisimą, J. Bidenas atsainiai atsakė: „Aš niekada nereaguoju į Steve‘ą Bannoną“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.