R. Sunakas užsitikrino 100 parlamentarų paramą ir gali siekti JK torių lyderio posto

Britų konservatorių politikas Rishi Sunakas vėlai penktadienį užsitikrino minimalią būtiną 100 parlamentarų paramą, kad galėtų siekti partijos lyderio posto atsistatydinus ministrei pirmininkei Liz Truss, sakė šalininkai.

Britų konservatorių politikas Rishi Sunakas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Britų konservatorių politikas Rishi Sunakas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 22, 2022, 9:37 AM

„Garbė būti 100-uoju torių parlamentaru, parėmusiu #Ready4Rishi“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Tobias Ellwoodas. Kiti R. Sunako šalininkai taip pat pranešė, kad jis įveikė 100 balsų barjerą.

R. Sunakas automatiškai taps partijos lyderiu ir šalies ministru pirmininku, jei jo oponentai – Penny Mordaunt ir, galbūt, Borisas Johnsonas – nesugebės užsitikrinti 100 konservatorių parlamentarų nominacijų.

45 dienas prie vyriausybės vairo stovėjusi L. Truss ketvirtadienį pasitraukė iš pareigų, pripažinusi, kad nesugebėjo įgyvendinti savo mandato, įskaitant mokesčių mažinimo planus.

Konservatorių partija rengia paspartintus rinkimus, kad per savaitę išrinktų naują lyderį, kuris taip pat taps JK ministru pirmininku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.