R. Sunakas į vyriausybę grąžino buvusį vicepremjerą D. Raabą, J. Huntas lieka finansų ministru

Naujasis britų premjeras Rishis Sunakas į vyriausybę grąžino buvusį vicepremjerą Dominicą Raabą. Jis vėl perims buvusias savo pareigas – vicepremjero ir teisingumo ministro, antradienį pranešė Dauning Strytas.

Rishi Sunakas.<br>ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
Rishi Sunakas.<br>ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2022, 7:53 PM

48-erių D. Raabas šią poziciją užėmė jau tada, kai vyriausybei vadovavo Borisas Johnsonas. Jis laikomas vienu svarbiausių R. Sunako sąjungininkų.

Finansų ministru lieka Jeremy‘is Huntas. To buvo ir laukta. Vyriausybė jau kitą pirmadienį ketina pateikti nekantriai laukiamą vidutinio laikotarpio finansinį planą.

J. Huntą vadovauti Finansų ministerijai R. Sunako pirmtakė Liz Truss paskyrė tik spalio 14-ąją, kai atleido tuometinį ministrą Kwasį Kwartengą. J. Huntas tada atšaukė beveik visą radikalią L. Truss ir K. Kwartengo mokesčių reformą ir vienu metu buvo laikomas įtakingiausiu vyriausybės žmogumi.

Kitų sprendimų dėl personalijų tikimasi dar antradienį. Jau žinoma, kad kabinetą paliks mažiausiai 11 L. Truss vyriausybės ministrų ir viceministrų. Tarp jų yra trys artimi buvusio premjero B. Johnsono sąjungininkai – ekscentriškasis ekonomikos ministras Jacobas Rees-Moggas, švietimo ministras Kitas Malthouse‘as ir ligšiolinis Konservatorių partijos generalinis sekretorius Jake‘as Berry‘is.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.