Baltarusijos žurnalistas nuteistas 8 metus kalėti

Minsko teismas trečiadienį skyrė aštuonerius metus laisvės atėmimo tiriamosios žurnalistikos atstovui, sakoma Baltarusijos žurnalistų asociacijos pranešime.

S. Sacukas.<br>Twitter nuotr.
S. Sacukas.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 26, 2022, 3:34 PM

Teismas nuteisė naujienų tinklalapio „Ežednevnik“ redaktorių Sergejų Sacuką už „neapykantos kurstymą“, „tarnybinį aplaidumą“ ir „kyšių priėmimą“, sakoma spaudos laisvės gynimo organizacijos pranešime.

58 metų vyras buvo sulaikytas 2021 metų gruodžio mėnesį, po to, kai teisėsaugos institucijos atliko kratą jo namuose ir biure.

S. Sacuko kolegos teigia, kad jis nubaustas už korupcijos skandalų, sukrėtusių Baltarusijos sveikatos apsaugos sistemą, tyrimą ir už tai, kad paskelbė istorijų apie COVID-19 atvejų klastojimą.

Kai Baltarusiją užklupo COVID-19 pandemija, A. Lukašenka menkino viruso keliamą pavojų ir teigė, kad visa tai netikra.

„Baltarusijos žurnalistų asociacija mano, kad tyrėjai ir teismas savavališkai patraukė S. Sacuką baudžiamojon atsakomybėn keršydami už jo aukšto lygio tyrimus“, – teigė organizacija savo interneto svetainėje ir ragino S. Sacuką paleisti.

Garsi žmogaus teisių gynimo organizacija „Viasna“, kurios įkūrėjui šiemet kartu su kitais buvo įteikta Nobelio taikos premija, pripažino S. Sacuką politiniu kaliniu. Jos teigimu, šiuo metu Baltarusijoje yra 1 344 politiniai kaliniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.