Italijos kraštutinių dešiniųjų vyriausybė parlamente laimėjo balsavimą dėl pasitikėjimo

Italijos naujoji kraštutinių dešiniųjų vyriausybė antradienį žemuosiuose parlamento rūmuose laimėjo balsavimą dėl pasitikėjimo, premjerei Giorgiai Meloni išdėsčius savo programą ir patvirtinus šalies pozicijas Europoje bei paramą Ukrainai.

Italijos naujoji vyriausybė antradienį žemuosiuose parlamento rūmuose laimėjo balsavimą dėl pasitikėjimo.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Italijos naujoji vyriausybė antradienį žemuosiuose parlamento rūmuose laimėjo balsavimą dėl pasitikėjimo.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 26, 2022, 9:15 AM

Balsavimas buvo didele dalimi procedūrinis klausimas, nes G. Meloni neofašistinių šaknų turinčios partijos „Italijos broliai“ (it. Fratelli d'Italia) koalicija su Silvio Berlusconi partija „Pirmyn, Italija“ (it. Forza Italia) ir Matteo Salvini kraštutinių dešiniųjų „Lyga“ (it. Lega) turi aiškią daugumą parlamente.

Trečiadienį panašų balsavimą rengia Senatas.

Prieš antradienio balsavimą parlamente dėstydama savo vyriausybės prioritetus G. Meloni pareiškė, kad „Italija yra visiška Europos ir Vakarų pasaulio dalis“.

Ji teigė, kad jos tikslas yra „ne sulėtinti ar sabotuoti Europos integraciją“, o padaryti ją veiksmingesnę sprendžiant krizes, be to, pabrėžė, kad Italija „ir toliau bus patikima NATO partnerė remiant Ukrainą“, kilus susirūpinimui dėl jos koalicijos partnerių prorusiškos pozicijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.