J. Bidenas pasiskiepijo atnaujinta COVID-19 vakcinos stiprinamąja doze

Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas antradienį pasiskiepijo atnaujinta skiepų nuo COVID-19 stiprinamąja doze ir paragino amerikiečius artinantis žiemai pasekti jo pavyzdžiu.

J. Bidenas.<br>Picture alliance/Consolidated News Photos/Scanpix nuotr.
J. Bidenas.<br>Picture alliance/Consolidated News Photos/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 26, 2022, 9:10 AM

79 metų J. Bidenui teko kelis mėnesius laukti, kol jam bus suteiktas atnaujintas COVID-19 skiepas, nes vasarą jis buvo užsikrėtęs koronavirusu. Tuomet jam pasireiškė nesunkūs simptomai. Antrąją stiprinamąją skiepų dozę jis buvo gavęs kovo mėnesį.

Jo atnaujinta skiepų dozė, suleista Baltuosiuose rūmuose, stebint žurnalistams, skirta apsaugoti nuo dviejų pandeminio koronaviruso atmainų.

J. Bidenas paskelbė apie pastangas prieš Padėkos dienos ir metų pabaigos sezonų keliones atnaujinta vakcina paskiepyti kuo daugiau amerikiečių.

„Raginu visus amerikiečius... kuo greičiau pasiskiepyti, – sakė jis. – Nuo COVID-19 kasdien vis dar miršta šimtai žmonių, šimtai. Šis skaičius žiemą tikriausiai didės, bet... šiemet kone kiekvieno mirties atvejo galima išvengti.“

Pasak prezidento, vyriausybė ir didieji farmacijos tinklai, kurių vadovai stebėjo jo pasiskiepijimą, drauge stengiasi užtikrinti, kad naujosios stiprinamosios dozės būtų plačiai prieinamos ir nemokamos.

„Beveik visi, kas šiemet mirs nuo COVIDo, nebus atnaujinę skiepo“ ar naudoję vyriausybės finansuojamų gydymo priemonių, pabrėžė jis.

Turėdamas galvoje senus politinius nesutarimus vakcinacijos klausimu, J. Bidenas prašė amerikiečių „palikti praeičiai visas senas kovas dėl COVID-19 ir atidėti į šalį visą partinę politiką“.

„Dėl COVIDo jau praradome milijoną amerikiečių“, – sakė jis.

Kol kas atnaujintą skiepų dozę yra gavę tik 20 mln. amerikiečių, o pagyvenusių žmonių grupėje ja yra pasiskiepijęs tik kas penktas žmogus, nurodo Baltieji rūmai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.