Lenkų pareigūnai pasienio su Baltarusija upėje rado migranto kūną

Lenkijos pasienio su Baltarusija teritorijoje lenkų pasieniečiai rado žmogaus kūną. Tamsiaodžio vyro palaikai ištraukti iš Svisločiaus upės netoli Losinianų kaimo, trečiadienį naujienų agentūrai PAP sakė policijos atstovas.

Lenkijos ir Baltarusijos siena.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lenkijos ir Baltarusijos siena.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 26, 2022, 4:18 PM

Upė ženklina sienos ruožą tarp abiejų šalių. Žuvusiojo tautybė nežinoma, jis su savimi dokumentų neturėjo. Prokuratūra pradėjo tyrimą.

Praėjusių metų vasaros pabaigoje ir rudenį situacija pasienyje tarp Lenkijos ir Baltarusijos paaštrėjo: tūkstančiai žmonių mėgino nelegaliai patekti į ES.

ES kaltina baltarusių diktatorių Aliaksandrą Lukašenką organizuotai gabenant migrantus iš krizių regionų prie ES išorės sienos ir taip darant spaudimą Vakarams.

Birželio pabaigoje Lenkija baigė statyti 5,5 metro aukščio barjerą palei sausumos sieną. Lenkijos ir Baltarusijos sienos ilgis yra 418 km, 186 jos driekiasi sausuma, likusi dalis – ežerais ir upėmis.

Tačiau, Lenkijos pasieniečių duomenimis, dešimtys migrantų ir toliau kasdien mėgina kirsti sieną. Vien tik antradienį jų suskaičiuota 80, dauguma jų buvo iš Sudano.

Dešimties asmenų grupė mėgino prašliaužti pro tvoros apačią, tviteryje pranešė pasieniečiai. Tačiau tada jie vėl pasitraukė į Baltarusijos teritoriją.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.