O. Arestovičius: Chersone laukia labai sunkios kovos

Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius antradienio vakarą pareiškė, kad strategiškai svarbioje pietinėje Chersono srityje laukia labai sunkios kovos.

Oleksijus Arestovičius.<br>„Twitter“ nuotr.
Oleksijus Arestovičius.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 26, 2022, 8:52 AM, atnaujinta Oct 26, 2022, 8:53 AM

Kaip rašo „The Guardian“, šioje srityje esančios Rusijos karinės pajėgos pastarosiomis savaitėmis buvo priverstos pasitraukti iš kai kurių teritorijų ir dabar joms kyla grėsmė būti įspraustoms į kampą vietovėje į vakarus nuo Dnipro upės, kur išsidėstęs rusų laikinai okupuotas Chersono miestas. Maskvos statytiniai pradėjo vietos gyventojų evakuaciją į teritorijas į rytus nuo upės, tačiau, anot O. Arestovičiaus, nematyti jokių ženklų, kad rusų kariai ir patys planuotų pasitraukti iš miesto.

„Kalbant apie Chersoną, viskas yra aišku. Rusai apsirūpina įranga, stiprina savo buvimą, – teigė O. Arestovičius. – Tai reiškia, kad niekas neketina atsitraukti. Priešingai, laukia labai sunki kova dėl Chersono kontrolės.“

Iš keturių Rusijos neteisėtai aneksuotų Ukrainos sričių Chersonas laikomas strategiškai bene svarbiausiu. Per jo teritoriją suformuojamas vienintelis sausumos koridorius į Maskvos 2014 m. aneksuotą Krymą ir taip pat galima gauti prieigą prie per visą Ukrainą vinguojančios Dnipro upės žiočių.

Neteisėtai nuverstos Chersono srities tarybos nario Jurijaus Sobolevskio teigimu, Maskvos statytiniai Chersono gyventojams daro vis daugiau spaudimo palikti miestą. „Intensyvėja paieškų ir filtravimo procedūros, taip pat automobilių ir namų kratos“, – savo „Telegram“ kanale rašė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.