V. Putinas stebėjo už reagavimą į branduolinio karo grėsmę atsakingų karių pratybas

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį stebėjo Maskvos karių, atsakingų už reagavimą į branduolinio karo grėsmę, pratybas, pranešė Kremlius.

​Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį stebėjo Maskvos karių, atsakingų už reagavimą į branduolinio karo grėsmę, pratybas, pranešė Kremlius.<br>AP/Scanpix nuotr.
​Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį stebėjo Maskvos karių, atsakingų už reagavimą į branduolinio karo grėsmę, pratybas, pranešė Kremlius.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 26, 2022, 5:55 PM

„Vadovaujant vyriausiajam ginkluotųjų pajėgų vadui Vladimirui Putinui, su sausumos, jūrų ir oro strateginėmis atgrasymo pajėgomis buvo surengti mokymai, kurių metu vyko praktiniai balistinių ir sparnuotųjų raketų paleidimai“, – pranešė Kremlius.

Valstybinė televizija parodė, kaip V. Putinas prižiūrėjo pratybas iš kontrolės patalpų.

Pratybose buvo testuojamas bandomųjų raketų paleidimas iš Kamčiatkos pusiasalio, esančio Tolimuosiuose Rusijos Rytuose, bei iš Barenco jūros Arkties vandenyne.

Pranešime skelbiama, kad pratybose taip pat dalyvavo strateginis bombonešis Tu-95.

„Per strateginių atgrasymo pajėgų mokymus numatytos užduotys buvo visiškai įvykdytos, visos raketos pasiekė taikinius“, – teigė Kremlius.

Šios pajėgos yra skirtos reaguoti į branduolines grėsmes ir yra aprūpintos tokiais ginklais kaip tarpžemyninės balistinės raketos, tolimojo nuotolio strateginiai bombonešiai, povandeniniai laivai, antvandeniniai laivai ir karinė jūrų aviacija.

Šios pratybos vyksta tęsiantis Rusijos karinei invazijai į Ukrainą ir V. Putinui ne kartą pagrasinus branduolinio ginklo panaudojimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.