Kazachstane apsilankęs ES vadovas ragina užmegzti glaudesnius ryšius su Vidurine Azija

ES vadovas Charles‘as Michelis ketvirtadienį per savo pirmąjį oficialų vizitą Kazachstane, kuriame Rusijos įtaka pastaruoju metu susvyravo, paragino užmegzti glaudesnius ryšius su Vidurine Azija.

Europos Sąjunga (ES).<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Europos Sąjunga (ES).<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 27, 2022, 12:27 PM

„Vidurinė Azija ir Europa artėja viena prie kitos ir tampa vis labiau susijusios“, – sakė Ch. Michelis spaudos konferencijoje su Kazachstano prezidentu Kasimu Žomartu Tokajevu sostinėje Astanoje.

Jis pavadino Kazachstaną „itin svarbiu partneriu“ ir išreiškė viltį „plėtoti mūsų bendradarbiavimą“.

Ch. Michelio vizitas surengtas jau aštuonis mėnesius vykstant Rusijos agresijai Ukrainoje – šis karas privertė sunerimti buvusias sovietines Maskvos kaimynes ir sustiprino Kremliaus priešpriešą su Vakarais.

„Mano vizitas vyksta sunkiu Europai ir platesniam regionui metu“, – sakė Ch. Michelis, pasmerkdamas Maskvos „agresijos karą“.

Jis ketina susitikti su visų penkių Vidurinės Azijos šalių – Kazachstano, Kirgizijos, Uzbekistano, Tadžikistano, Uzbekistano ir Turkmėnistano – vadovais.

Tai pirmasis ES ir Vidurinės Azijos aukščiausiojo lygio susitikimas, kurį Ch. Michelis pavadino „daug daugiau nei dviejų regionų politiniu dialogu“. „Tai galingas mūsų sustiprinto bendradarbiavimo simbolis“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.