Kinija pareiškė norinti glaudesnių santykių su Rusija

Kinijos užsienio reikalų ministras Wang Yi pareiškė, kad jo šalis nori glaudesnių santykių su Rusija.

S. Lavrovas ir Wang Yi.<br>AFP/Scanpix nuotr.
S. Lavrovas ir Wang Yi.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 28, 2022, 12:01 PM

Kaip skelbė valstybinis transliuotojas CCTV, ministras tokį Pekino norą išreiškė telefonu kalbėdamasis su savo Rusijos kolega Sergejumi Lavrovu. Anot CCTV, Wang Yi pokalbio metu taip pat pareiškė, kad Kinija „tvirtai palaikys prezidento (Vladimiro) Putino vadovaujamą Rusiją jos siekyje suvienyti ir vesti šalies žmones, kad būtų galima įveikti sunkumus ir neramumus“.

Tokie buvo pirmieji Kinijos komentarai apie Rusiją, kai šios šalies prezidentas Xi Jinpingas buvo patvirtintas beprecedentei trečiajai kadencijai šiame poste. Praėjusį mėnesį Kinijos vadovas taip pat išreiškė savo paramą V. Putinui pastarojo kariuomenės pralaimėjimų karo lauke Ukrainoje akivaizdoje.

Rugsėjį Kinijos užsienio reikalų ministras Niujorke buvo susitikęs su Ukrainos diplomatijos vadovu Dmytro Kuleba. Tai laikyta ženklu, kad Kinija galimai nori kiek pakeisti savo poziciją dėl karo Ukrainoje. Nors Pekinas teigia, kad šiuo klausimu laikosi neutraliteto, Vakarai tvirtina, kad Kinija pernelyg linksta į Maskvos pusę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.