San Paule prieš antrą prezidento rinkimų turą nužudytas buvęs miesto tarybos narys

San Paule penktadienį buvo nušautas buvęs miesto tarybos narys iš kandidato į prezidentus Luizo Inacio Lula da Silvos partijos, pranešė ši politinė jėga.

San Paule penktadienį buvo nušautas buvęs miesto tarybos narys iš kandidato į prezidentus Luizo Inacio Lula da Silvos partijos, pranešė ši politinė jėga.<br>Zuma Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
San Paule penktadienį buvo nušautas buvęs miesto tarybos narys iš kandidato į prezidentus Luizo Inacio Lula da Silvos partijos, pranešė ši politinė jėga.<br>Zuma Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 29, 2022, 2:39 PM

Incidentas įvyko likus kelioms dienoms iki prezidento rinkimų antro turo.

Darbininkų partija teigia, kad įtariamo šaulio motyvai vis dar išlieka nežinomi.

„Su dideliu liūdesiu ir susirūpinimu priėmėme žinią apie mūsų kolegos Zezinho nužudymą“ – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Darbininkų partijos įstatymų leidėjas Jilmaras Tatto.

Jis pridūrė, kad partija ir toliau atidžiai stebės šį „nusikaltimą ir jo motyvus“.

Skelbiama, kad nusikaltimas įvyko Žandyroje, vienoje iš San Paulo metropolijos zonos savivaldybių.

Naujienų leidinys G1 pranešė, kad policija įtaria, jog šią žmogžudystę galėjo paskatinti „politinis kerštas“, kuris yra susijęs su skundais, kuriuos Zezinho planavo pateikti dėl įtariamos korupcijos schemos Žandyros merijoje.

San Paulo saugumo sekretorius naujienų agentūrai AFP teigė, kad „nuo šūvių penktadienio popietę žuvo vyras“ ir kad šiuo metu yra atliekamas tyrimas, tačiau daugiau detalių nepateikė.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad 51-erių kairiųjų pažiūrų Zezinho anksčiau šį mėnesį dalyvavo Brazilijos įstatymų leidėjų rinkimuose, kurie įvyko kartu su pirmu prezidento rinkimų turu.

Antras turas rengiamas šį sekmadienį, o jo metu dėl prezidento posto varžysis kairiųjų pažiūrų L. I. Lula da Silva ir dabartinis lyderis Jairas Bolsonaro.

Zezinho pastaruoju metu dirbo Fernando Haddado rinkiminei kampanijai; jis sekmadienį dalyvaus antrajame rinkimų ture kaip kandidatas į San Paulo gubernatoriaus postą.

Darbininkų partijos įstatymų leidėjas J. Tatto laikraščiui „O Globo“ teigė, kad „viskas rodo, kad tai buvo J. Bolsonaro šalininko veiksmas šalyje tvyrant nepakantumo atmosferai“.

Pasak nevyriausybinių organizacijų „Justica Global“ ir „Terra de Direitos“, du mėnesius iki pirmo prezidento rinkimų turo Brazilijoje per dieną įvykdavo maždaug po du smurtinius epizodus, susijusius su politika.

Pranešama, kad nuo rugpjūčio 1-osios iki spalio 2-osios iš viso buvo užfiksuotas 121 incidentas, įskaitant žmogžudystes, užpuolimus, grasinimus, fizinę ar žodinę agresiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.