J. Bidenas atidavė savo balsą JAV kadencijos vidurio rinkimuose

Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas šeštadienį atidavė savo balsą JAV kadencijos vidurio rinkimuose, sudalyvaudamas išankstiniame balsavime rinkimuose, kuriuose jo Demokratų partija gali prarasti daugumą Kongrese.

​Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas šeštadienį atidavė savo balsą JAV kadencijos vidurio rinkimuose, sudalyvaudamas išankstiniame balsavime rinkimuose, kuriuose jo Demokratų partija gali prarasti daugumą Kongrese.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas šeštadienį atidavė savo balsą JAV kadencijos vidurio rinkimuose, sudalyvaudamas išankstiniame balsavime rinkimuose, kuriuose jo Demokratų partija gali prarasti daugumą Kongrese.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 30, 2022, 10:17 AM

Lydimas savo anūkės Natalie, kuri balsavo pirmą kartą, J. Bidenas atidavė savo balsą gimtajame Vilmingtono mieste rytinėje Delavero valstijoje.

Prezidentas, užsidėjęs akinius nuo saulės ir vilkėjęs tamsiai mėlyną švarką, išėjo iš rinkimų apylinkės su prie atlapo priklijuotu lipduku „Aš balsavau“.

J. Bidenas balsavo praėjus vos kelioms dienoms po to, kai Atstovų Rūmų pirmininkės Nancy Pelosi vyras Paulas buvo užpultas poros namuose Kalifornijoje.

Prezidentas pasmerkė įtemptą politinį klimatą Jungtinėse Valstijose, kurį, anot jo, paaštrino buvusio prezidento Donaldo Trumpo ir jo pasekėjų melagingi teiginiai, kad 2020 metų rinkimai buvo pavogti.

„Viena yra smerkti smurtą, – žurnalistams sakė J. Bidenas. – Bet jūs negalite pasmerkti smurto, jei nepasmerksite tų žmonių, kurie ir toliau tvirtina, kad rinkimai nebuvo tikri, kad jie buvo pavogti.“

Įsibrovėlis Pelosi namuose sulaužė Atstovų Rūmų pirmininkės vyrui kaukolę, tačiau ketino pasikėsinti į ją pačią. N. Pelosi tuo metu buvo Vašingtone.

J. Bidenas šeštadienį žurnalistus patikino, kad likus kiek daugiau nei savaitei iki rinkimų „jaučiasi gerai“.

Vis dėlto didžioji dauguma apklausų rodo, kad dabar opozicijoje esantys respublikonai susigrąžins Atstovų Rūmų kontrolę.

Kadencijos vidurio rinkimai tradiciškai būna nepalankūs valdančiajai partijai, ir lapkričio balsavimas, atrodo, nebus išimtis.

„Tai nėra referendumas. Tai pasirinkimas, – sakė J. Bidenas. – Tai esminis pasirinkimas, pasirinkimas tarp dviejų labai skirtingų šalies vizijų.“

Daugelis amerikiečių jau atidavė savo balsus per išankstinį balsavimą paštu arba tiesiogiai rinkimų apylinkėje.

Lapkričio 8-osios rinkimuose bus renkami visi 435 Atstovų Rūmų nariai, taip pat 35 Senato nariai – šiek tiek daugiau nei trečdalis Kongreso aukštųjų rūmų narių. Taip pat bus renkami dešimčių valstijų gubernatoriai ir tūkstančiai kitų apygardų ir valstijų pareigūnų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.