R. T. Erdoganas telefonu kalbėjosi su V. Putinu

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas antradienį telefonu pasikalbėjo su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir pokalbio metu išreiškė įsitikinimą, kad galima „konstruktyviai“ išspręsti Ukrainos grūdų eksporto klausimą.

R.T.Erdoganas ir V.Putinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
R.T.Erdoganas ir V.Putinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-11-01 17:18

Pasak R. T. Erdogano biuro, Turkijos prezidentas taip pat pareiškė manąs, kad radus sprendimą šiai problemai, galimai būtų pasistūmėta į priekį dėl Rusijos ir Ukrainos taikos derybų atnaujinimo.

Šis prezidentų pokalbis vyko po to, kai praėjusį savaitgalį Rusija pareiškė, kad traukiasi iš susitarimo dėl Ukrainos grūdų eksporto. Maskva tvirtino, kad tokio žingsnio link ją pastūmėjo tariama Kyjivo dronų ataka prieš jos Juodosios jūros laivynui priklausančius laivus, kurie esą dalyvavo padedant įgyvendinti eksporto susitarimo sąlygas.

Šis liepą pasirašytas susitarimas laikomas gyvybiškai svarbiu, siekiant sušvelninti Rusijos invazijos į Ukrainą pakurstytą pasaulinę maisto krizę. Pagal šią sutartį iš Ukrainos uostų iki šiol išgabenta daugiau kaip 9,5 mln. tonų grūdų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.