JK ministras pirmininkas R. Sunakas apsigalvojo ir vyks į klimato konferenciją Egipte

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Rishi Sunakas trečiadienį paskelbė, kad dalyvaus Jungtinių Tautų klimato kaitos konferencijoje COP27, atšaukdamas pradinį savo sprendimą dėl „neatidėliotinų vidaus iššūkių“ nevykti į šį aukščiausio lygio susitikimą.

Rishi Sunakas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rishi Sunakas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-11-02 12:56, atnaujinta 2022-11-14 17:58

„Be veiksmų dėl klimato kaitos nebus ilgalaikio klestėjimo. Be investavimo į atsinaujinančius energijos šaltinius nebus energijos“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė jis.

„Štai kodėl kitą savaitę dalyvausiu @COP27P: kad vykdyčiau Glazgo pažadą kurti saugią ir tvarią ateitį“, – sakė R. Sunakas.

Praėjusio mėnesio pabaigoje ministro pirmininko poste dirbti pradėjęs R. Sunakas iš pradžių neketino vykti į lapkričio 6 dieną Šarm aš Šeiche Egipte prasidėsiančią konferenciją, kur beveik 200 šalių pareigūnai ketina aptarti, kaip kovoti su visuotiniu atšilimu.

Praėjusiais metais JK surengė konferenciją COP26 Glazge Škotijoje; joje dalyvavo tuometinis britų ministras pirmininkas Borisas Johnsonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.