Ukrainoje žuvo dar vienas savanoris iš JAV

Ukrainoje žuvo 23 metų amžiaus amerikietis Skyleris Greggsas iš Vašingtono valstijos, kariavęs Tarptautinio legiono sudėtyje. Tai penktadienį pranešė leidinys „The Daily Beast“.

​Ukrainoje žuvo 23 metų amžiaus amerikietis Skyleris Greggsas iš Vašingtono valstijos, kariavęs Tarptautinio legiono sudėtyje. Tai penktadienį pranešė leidinys „The Daily Beast“.<br>„Twitter“ nuotr.
​Ukrainoje žuvo 23 metų amžiaus amerikietis Skyleris Greggsas iš Vašingtono valstijos, kariavęs Tarptautinio legiono sudėtyje. Tai penktadienį pranešė leidinys „The Daily Beast“.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 4, 2022, 5:06 PM

Skylerio tėvas Steve'as ir jo dalinio vadas patvirtino vaikino žūtį. Vadas, kuris nenorėjo nurodyti savo pavardės, žurnalistams sakė, kad Skyleris mirė kaip didvyris ir kad jis buvo „labai drąsus, didelės širdies žmogus“.

„The Daily Beast“ žiniomis, JAV pilietis S. Greggsas žuvo Ukrainos šiaurės rytuose. Ten Tarptautinio legiono dalinys paskutinę spalio savaitę pakliuvo į artilerijos apšaudymą. Per ataką keli žmonės buvo sužeisti.

Skyleris prie Tarptautinio legiono prisijungė balandžio mėnesį. Po dviejų mėnesių, birželį, jis buvo sužeistas prie Charkivo. Nepaisydamas sužeidimo, jis buvo pasiryžęs grįžti į frontą.

„Darbas dar nebaigtas, – sakė jis tada žurnalistams. – Aš dar neatlikau to, dėl ko čia atvykau“.

Skyleris gyveno su savo tėvu, kuris nepritarė jo sprendimui vykti į Ukrainą. Tačiau jaunuolis buvo atkaklus ir nusprendė slapta pabėgti iš namų ir keliauti į Ukrainą, nors neturėjo jokios karinės patirties.

Gegužės 15 d. per mūšius su rusais Ukrainoje žuvo JAV pilietis Stephenas Zabielskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.