Tragedija Tanzanijoje: keleivinis lėktuvas nukrito į didžiausią Afrikos ežerą Pranešama apie žuvusiuosius

Tanzanijoje į šiaurės vakarų Bukobos miestą skridęs vietinis keleivinis lėktuvas su 43 žmonėmis sekmadienio rytą esant prastoms oro sąlygoms įkrito į Viktorijos ežerą, pranešė policija ir pridūrė, kad vyksta gelbėjimo darbai.

Tanzanijoje keleivinis lėktuvas įkrito į Viktorijos ežerą.<br>AP/Scanpix nuotr.
Tanzanijoje keleivinis lėktuvas įkrito į Viktorijos ežerą.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 6, 2022, 10:48 AM, atnaujinta Nov 6, 2022, 5:21 PM

Pranešama, jog žuvo mažiausiai trys žmonės.

„Į avariją pateko „Precision Air“ lėktuvas, kuris... nukrito į vandenį maždaug už 100 metrų nuo oro uosto“, – žurnalistams Bukobos oro uoste sakė regiono policijos viršininkas Williamas Mwampaghale.

Regiono komisaras Albertas Chalamila sakė, kad lėktuve, skridusiame iš finansų sostinės Dar es Salamo į Kageros regiono Bukobos miestą buvo 43 žmonės, iš jų 39 keleiviai, du pilotai ir du lėktuvo įgulos nariai.

„Šiuo metu pavyko išgelbėti 26 žmones, kurie buvo nugabenti į ligoninę“, – sakė A. Chalamila.

„Gelbėjimo operacija tebevyksta, ir mes bendraujame su pilotais“, – nurodė jis ir pridūrė, kad daugiau informacijos bus pateikta vėliau.

Regiono valdžia skelbia, jog nelaimės metu žuvo mažiausiai trys žmonės.

Įvykio vietoje darytose nuotraukose matomas beveik visas po vandeniu paniręs lėktuvas.

Didžiausia Tanzanijos privati oro transporto bendrovė „Precision Air“ išplatino trumpą pranešimą, kuriame patvirtino įvykus nelaimingą atsitikimą.

„Į įvykio vietą išsiųsta gelbėtojų komanda, o daugiau informacijos bus paskelbta po dviejų valandų“, – sakė oro bendrovė.

Vietos žiniasklaidos transliuotuose vaizdo įrašuose matyti, kad lėktuvas buvo gerokai apsemtas, o gelbėtojai braidė po vandenį, ieškodami žmonių.

Gelbėtojai bandė iškelti orlaivį iš vandens virvėmis, padedami kranų.

Prezidentė Samia Suluhu Hassan pareiškė užuojautą nukentėjusiesiems.

„Kol vyksta gelbėjimo operacija, būkime ramūs ir melskime Dievą, kad mums padėtų“, – parašė ji socialiniame tinkle „Twitter“.

Bendrovė „Precision Air“, kurios dalis akcijų priklauso bendrovei „Kenya Airways“, buvo įkurta 1993 metais ir vykdo vidaus ir regioninius skrydžius, taip pat privačius užsakomuosius skrydžius į populiarias turistines vietas, tokias kaip Serengečio nacionalinis parkas ir Zanzibaro salynas.

Ši nelaimė įvyko praėjus penkeriems metams po to, kai Tanzanijos šiaurėje sudužus safarius organizuojančios bendrovės lėktuvui žuvo 11 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.