Irano parlamentas teismų „riaušininkams“ pareikalavo vykdyti „akis už akį“ teisingumą

Didžioji dauguma iš 290 Irano įstatymų leidėjų sekmadienį pareikalavo, kad teismai, kovodami su „Dievo priešais“ nesutarimų draskomoje šalyje, taikytų teisingumo principą „akis už akį“.

Deklaracija, kuriai pritarė 227 parlamentarai, paskelbta, jau aštuntą savaitę tęsiantis protestams dėl Mahsos Amini mirties.<br>AP/Scanpix nuotr.
Deklaracija, kuriai pritarė 227 parlamentarai, paskelbta, jau aštuntą savaitę tęsiantis protestams dėl Mahsos Amini mirties.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-11-07 08:33

Deklaracija, kuriai pritarė 227 parlamentarai, paskelbta, jau aštuntą savaitę tęsiantis protestams dėl Mahsos Amini mirties.

Rugsėjo viduryje 22 metų moteris mirė areštinėje po to, kai ją suėmė Teherano moralės policija už tai, kad ji, kaip įtariama, pažeidė griežtą šalies moterų aprangos kodą.

Irano valdžia protestus vadina riaušėmis.

Pareigūnai „privalo taikyti principą „akis už akį“ tiems, kurie „žalojo žmonių gyvybes ir turtą ašmeniniais ir šaunamaisiais ginklais“, teigė įstatymų leidėjai.

„Raginame visus šalies pareigūnus, įskaitant teismus, kuo greičiau susidoroti su Dievo priešais“, – sakoma jų deklaracijoje, kurią paskelbė parlamento spaudos agentūra.

Įstatymų leidėjai taip pat paragino teismus „ryžtingai susidoroti su šių nusikaltimų kaltininkais ir nubausti visus, kurie kurstė riaušininkus, įskaitant kai kuriuos politikus“.

Anksčiau sekmadienį valstybinė žiniasklaida ir Revoliucinė gvardija pranešė, kad per atskirus incidentus žuvo keturi Irano policijos pareigūnai ir vienas „teroristas“.

Vykstant platesnio masto neramumams, Pakistano ir Afganistano pasienyje esančią Sistano ir Beludžistano provinciją taip pat krečia susirėmimai, kuriuos sukėlė įtariamas policijos viršininko įvykdytas vietos paauglės išžaginimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.