Per referendumus keliose JAV valstijose rinkėjai sustiprino teisę į abortus

Per referendumus, kurie vyko kartu su JAV Kongreso rinkimais, rinkėjai keliose JAV valstijose sustiprino teisę į abortus. Kalifornijoje, Mičigane ir Vermonte amerikiečiai antradienį balsavo už tai, kad teisė į abortus būtų įtvirtinta valstijų konstitucijose. Tuo tarpu konservatyviame Kentukyje rinkėjai atmetė papildymą prie konstitucijos, kuriame būtų aiškiai nurodyta, kad konstitucija negina teisės į nėštumo nutraukimą.

 Protestas prieš abortų draudimą JAV.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Protestas prieš abortų draudimą JAV.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2022, 8:32 PM

JAV Aukščiausiasis teismas birželį panaikino beveik 50 metų galiojusią teisę į abortus. Tada valstijos įgavo teisę riboti abortus ar juos visai uždrausti. Daug konservatyvių valstijų tai jau padarė.

Kentukyje, pavyzdžiui, buvo uždrausta nutraukti nėštumą, išskyrus kai kurias išimtis. Antradienį vykusio balsavimo baigtis palengvino teisės į abortus šalininkams teisiškai užginčyti šį draudimą.

Dėl Aukščiausiojo teismo sprendimo aborto teisė buvo svarbi rinkimų kampanijos tema prieš kadencijos vidurio rinkimus. JAV prezidento Joe Bideno demokratai pasisako už teisę į abortus. Daugelis respublikonų tuo tarpu šią teisę nori apriboti ir tai argumentuoja negimusios gyvybės apsauga.

Apklausos rodo, kad dauguma amerikiečių yra bent jau už teisę į abortus tam tikrais atvejais.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.