Pietų Švedijoje dėl turbinos gedimo netikėtai sustojo atominės elektrinės reaktorius

Po turbinos gedimo trečiadienį netikėtai sustojo Pietų Švedijoje veikiančios atominės elektrinės reaktorius, pranešė švedų transliuotojas SVT.

 Atominė elektrinė.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Atominė elektrinė.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2022, 8:28 PM

„Oskašhamno [atominės elektrinės] 3-asis reaktorius dėl išsijungusios turbinos atjungtas nuo elektros tinklo. Vyksta gedimo šalinimo darbai“, – televizijai pareiškė elektrinės atstovė spaudai Desiree Liljevall.

Pasak transliuotojo, radiacijos nuotėkių ir kitų galimų grėsmių išvengta. Tačiau reaktorius sustojo sunkiu metu, kai Europos šalys dėl gerokai pabrangusių energijos išteklių ir tiekimo problemų deda visas pastangas siekdamos ateinančią žiemą užtikrinti pakankamą energijos tiekimą.

Europos elektros birža „Nord Pool“ pareiškė, jog tebėra neaišku, kada šis Švedijos reaktorius vėl pradės veikti, ir pridūrė, kad „daugiau informacijos bus pateikta per 24 valandas“.

Oskašhamno atominėje elektrinėje iš pradžių veikė trys reaktoriai, bet du iš jų jau uždaryti visam laikui. Atominė elektrinė paprastai veikia 1400 megavatų galia.

Apie 10 mln. gyventojų turinti Švedija turi dar dvi atomines elektrines – Forsmarke į šiaurę nuo Stokholmo ir Ringhalse į pietus nuo Geteborgo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.