Sakartvele teisėsauga užkirto kelią sukčiams, iš ES piliečių išsiviliojusiems milijonus eurų

Sakartvelo prokurorai trečiadienį paskelbė, kad vykdydami didelį tarptautinį tyrimą dėl nusikalstamos grupuotės, apgaulės būdu išviliojusios iš Europos Sąjungos piliečių milijonus eurų, atliko reidus skambučių centruose.

​Sakartvelo prokurorai trečiadienį paskelbė, kad vykdydami didelį tarptautinį tyrimą dėl nusikalstamos grupuotės, apgaulės būdu išviliojusios iš Europos Sąjungos piliečių milijonus eurų, atliko reidus skambučių centruose.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
​Sakartvelo prokurorai trečiadienį paskelbė, kad vykdydami didelį tarptautinį tyrimą dėl nusikalstamos grupuotės, apgaulės būdu išviliojusios iš Europos Sąjungos piliečių milijonus eurų, atliko reidus skambučių centruose.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2022, 4:02 PM, atnaujinta Nov 9, 2022, 4:03 PM

Per plataus masto operaciją tyrėjai vienu metu ėmėsi veiksmų ne ES šalyse Albanijoje, Sakartvele ir Šiaurės Makedonijoje, pranešė prokurorai spaudos konferencijoje, kurioje dalyvavo ir Vokietijos, vienos iš pagrindinių tyrimo dalyvių, atstovai.

Sakartvelo prokurorų pranešime teigiama, kad tarptautinė gauja „Sakartvele ir kitose šalyse įsteigė skambučių centrus, kurie iš ES piliečių išviliojo milijonus eurų“.

Netikri prekiautojai skambindavo aukoms telefonu, žadėdami didelę grąžą iš investicijų į kriptovaliutas, žaliavas ir užsienio valiutas.

„Išvilioti pinigai buvo pervedami į šimtų fiktyvių bendrovių banko sąskaitas“, – sakė prokurorai.

Pranešime, kuriame nenurodoma, kada reidai buvo surengti, teigiama, kad tyrime dalyvavo septynios šalys, įskaitant Sakartvelą ir Vokietiją, o jį koordinavo Europos Sąjungos bendradarbiavimo baudžiamosiose bylose agentūra (Eurojustas).

Sakartvele operacija buvo vykdoma kartu su Vokietijos teisėsaugos institucijomis dešimtyse vietų.

„Buvo atliktos kratos penkiuose skambučių centruose ir dešimčių asmenų atžvilgiu, konfiskuota šimtai elektroninių prietaisų, dokumentų ir didelės pinigų sumos, o vienas asmuo buvo suimtas tolesniam ekstradicijos procesui“, – sakė prokurorai.

Kovo mėnesį Eurojustas paskelbė apie panašią operaciją Latvijoje ir Lietuvoje, jos metu buvo suimti 108 asmenys ir išardyti trys skambučių centrai, kuriuos organizuota nusikalstama grupuotė įsteigė siekdama apgaudinėti žmones įvairiose valstybėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.