Tragedija pasibaigęs vakaras rytų Anglijoje: lietuvė kaltinama 16 kartų peiliu smogusi savo draugei

Po savaitę trukusio teismo proceso Kings Line – rytų Anglijos uostamiestyje, lietuvė Birutė Klicnelienė pripažinta kalta dėl žmogžudystės.

Anglijos policija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Anglijos policija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2022, 8:40 PM

Policija buvo iškviesta į pirmame aukšte esantį butą iškart po to, kai kiek po vidurnakčio greitosios pagalbos tarnyba gavo pranešimą, kad moteris buvo subadyta peiliu ir nebekvėpuoja. Kaltinamosios draugė Dace Kalkerte buvo nuvežta į ligoninę, tačiau po dviejų valandų mirė.

Žinoma, kad B.Klicnelienė ir D.Kalkertė grįžo į aukos butą po išgertuvių vienoje iš miesto aludžių, kurioje laiką leido su savo antromis pusėmis, praneša „ITV news“.

Moterims išėjus į butą, jų partneriai liko sode.

Pirmos apklausos metu B.Klicnelienė nurodė, kad tą dieną gėrė nuo 11 val. ryto, o grįžusi į butą užmigo.

Moteris pareigūnams sakė, kad pabudusi pamatė D.Kalkertę gulinčią koridoriuje ant grindų ir pagalvojo, kad ji girta, o kraują pastebėjo tik tada, kai ją pakėlė. Ji prisipažino, kad po draugės kūnu išvydo peilį, ir teigė, jog galimai prilietė peilį, kai bandė perkelti D.Kalkertę.

Atlikus teismo medicinos ekspertizę nenustatyta jokių įsilaužymo ar prievartos požymių, tik įvykio vietoje rastas krauju suteptas peilis.

Atlikus skrodimą nustatyta, kad D.Kalkertė mirė nuo vienos durtinės žaizdos pilve, tačiau ji taip pat patyrė 16 durtinių ir pjautinių žaizdų bei sužalojimų dešinėje rankoje.

D.Kalkertės buto vonios kambaryje ir ant B.Klicnelienės drabužių buvo rasta kraujo į butą atvykus pareigūnams.

Inspektorius Chrisas Burgessas iš Norfolko policijos Chris Burgess žurnalistams teigė, kad priežastys, kodėl B.Klicnelienė taip pasielgė yra nesuprantamos.

„Tai buvo nuoseklus ir žiaurus išpuolis, ir mums sunku suprasti, kodėl ji taip sąmoningai ir kryptingai smurtavo. Tik B.Klicnelienė žino, kodėl ji taip elgėsi, – teigė pareigūnas. – Dacės partneris ir vaikai priversti kovoti su jos tragiškos mirties pasekmėmis, todėl esu dėkingas už jų palaikymą ir drąsą viso šio tyrimo metu. Laimei, tokie incidentai kaip šis Norfolke pasitaiko retai."

Pareigūnas pridūrė, kad tikisi, jog „B.Klicnelienė vieną dieną prisiims atsakomybę už savo veiksmus“.

Galutinis nuosprendis B.Klicnelienei bus paskelbtas sausio mėnesį. Sulaikytiems vyrams jokie tolesni veiksmai nebus taikomi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.