JAV prezidentas susitiks su Japonijos ir Pietų Korėjos lyderiais

Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas šį savaitgalį Kambodžoje vyksiančio JAV ir Pietryčių Azijos valstybių asociacijos (ASEAN) viršūnių susitikimo kuluaruose susitiks su Japonijos premjeru Fumio Kishida ir Pietų Korėjos prezidentu Yoonu Suk Yeolu.

J.Bidenas.<br>CNP/Scanpix nuotr.
J.Bidenas.<br>CNP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 10, 2022, 1:05 PM

Tai ketvirtadienį patvirtino Pietų Korėjos lyderis. Pasak jo, trišalis susitikimas įvyks sekmadienį. Jo metu bus kalbama apie didėjančią įtampą Azijos rytuose ir Šiaurės Korėjos branduolinių ginklų programą.

Japonijos naujienų agentūra „Kyodo“ skelbė, kad Kambodžoje taip pat numatomas atskiras F. Kishidos ir Yoono Suk Yeolo susitikimas.

JAV ir jų sąjungininkės Azijoje būgštauja, kad Šiaurės Korėja visai netrukus gali atlikti pirmą nuo 2017 m. branduolinio ginklo bandymą. Nuo rugsėjo pabaigos Pchenjanas neįprastai dideliu intensyvumu išbando raketas ir, be kita ko, jau spėjo paleisti tarpžemyninę raketą (ICBM).

Jungtinių Tautų (JT) rezoliucijos draudžia Šiaurės Korėjai išbandyti branduolinius ginklus ir balistines raketas, galinčias nešti branduolinius užtaisus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: prezidento rinkimai – intriga išlieka?