JAV, Japonija, Pietų Korėja perspėjo Pchenjaną dėl branduolinio bandymo

Jungtinės Valstijos, Japonija ir Pietų Korėja sekmadienį pažadėjo „tvirtai ir ryžtingai atsakyti“, jei Pchenjanas įvykdytų septintąjį branduolinį bandymą.

Kim Jong-unas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Kim Jong-unas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 13, 2022, 3:49 PM

Rekordinė Šiaurės Korėjos raketų bandymų serija sukėlė baimę, kad ši atsiskyrusi valstybė netrukus jau septintąjį kartą išbandys branduolinį ginklą.

JAV prezidentas Joe Bidenas sekmadienį Pnom Penyje surengė derybas su sąjungininkėmis Japonija ir Pietų Korėja prieš svarbų susitikimą su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu, kurį jis primygtinai ragins pažaboti Kim Jong Uno režimą.

J. Bidenas, Japonijos ministras pirmininkas Fumio Kishida ir Pietų Korėjos prezidentas Yoon Suk-yeolas paskelbė bendrą pareiškimą, kuriame pasmerkė naujausius ginklų testavimus, kurio metu buvo bandoma ir tarpžemyninė balistinė raketa.

„Jie dar kartą patvirtina, kad į KLDR (Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos) branduolinį bandymą tarptautinė bendruomenė reaguotų griežtai ir ryžtingai“, – sakoma pareiškime.

Trijulė susitiko Kambodžos sostinėje vykstančio Pietryčių Azijos viršūnių susitikimo metu.

„Prezidentas J. Bidenas pakartojo, kad JAV įsipareigojimas ginti Japoniją ir Korėjos Respubliką yra tvirtas ir paremtas visais pajėgumais, įskaitant branduolinius“, – priduriama pareiškime, paminint oficialų Pietų Korėjos pavadinimą.

J. Bidenas susitiks su Xi Jinpingu pirmadienį Indonezijos saloje Balyje vyksiančio Didžiojo dvidešimtuko (G-20) aukščiausiojo lygio susitikimo metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.