Baltieji rūmai: po J. Bideno ir Xi Jinpingo derybų Kinijoje lankysis A. Blinkenas

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas kitų metų pradžioje lankysis Kinijoje – tai ženklas, kad po abiejų šalių prezidentų derybų įtampa mažėja, pranešė JAV pareigūnai.

A. Blinkenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
A. Blinkenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 14, 2022, 6:11 PM

Baltųjų rūmų pareiškime po Joe Bideno ir Xi Jinpingo pokalbių sakoma, kad A. Blinkenas vyks į Kiniją „tęsti jų diskusijų“. Vienas aukšto rango Valstybės departamento pareigūnas, pageidavęs likti anonimiškas, sakė, kad abi šalys stengiasi „suplanuoti vizitą, preliminariai numatomą kitų metų pradžioje“.

A. Blinkeno vizitas būtų pirmasis JAV valstybės sekretoriaus apsilankymas nuo 2018 m., kai trumpo vizito buvo atvykęs Mike'as Pompeo, dirbęs vadovaujant tuometiniam prezidentui Donaldui Trumpui. M. Pompeo ir D. Trumpas vėliau pagarsėjo griežtai pasmerkę Kiniją, taip pat ir dėl COVID-19 pandemijos.

Valdant J. Bidenui pasiuntinys klimato kaitos klausimais Johnas Kerry yra vienintelis Kinijoje lankęsis aukšto rango JAV pareigūnas, iš dalies dėl griežtų, su COVID-19 susijusių įvažiavimo apribojimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.