Žinia dėl S. Lavrovo patekimo į ligoninę išjudino Rusijos atstovus: politikas teigia, kad niekur jo neišvežė

​Indonezijos valdžios institucijos pirmadienį pranešė, kad Rusijos užsienio reikalų ministrui Sergejui Lavrovui sutriko sveikata po atvykimo į G-20 susitikimą Balyje. Jis buvo nugabentas į ligoninę.

​Indonezijos valdžios institucijos pirmadienį pranešė, kad Rusijos užsienio reikalų ministrui Sergejui Lavrovui sutriko sveikata po atvykimo į G-20 susitikimą Balyje. Jis buvo nugabentas į ligoninę.<br>Stopkadras iš vaizdo įrašo.
​Indonezijos valdžios institucijos pirmadienį pranešė, kad Rusijos užsienio reikalų ministrui Sergejui Lavrovui sutriko sveikata po atvykimo į G-20 susitikimą Balyje. Jis buvo nugabentas į ligoninę.<br>Stopkadras iš vaizdo įrašo.
​Indonezijos valdžios institucijos pirmadienį pranešė, kad Rusijos užsienio reikalų ministrui Sergejui Lavrovui sutriko sveikata po atvykimo į G-20 susitikimą Balyje. Jis buvo nugabentas į ligoninę.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Indonezijos valdžios institucijos pirmadienį pranešė, kad Rusijos užsienio reikalų ministrui Sergejui Lavrovui sutriko sveikata po atvykimo į G-20 susitikimą Balyje. Jis buvo nugabentas į ligoninę.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 14, 2022, 11:25 AM, atnaujinta Nov 14, 2022, 3:20 PM

Trys Indonezijos vyriausybės ir medicinos pareigūnai agentūrai „The Associated Press“ teigė, kad Rusijos diplomatui yra suteikiama medicininė pagalba.

Du iš šių asmenų sakė, kad S.Lavrovas gydomas dėl širdies ligos.

Pareigūnų teigimu, jis buvo nuvežtas į Sanglah ligoninę provincijos sostinėje Denpasare. Ligoninė iš karto nepateikė jokių komentarų.

S.Lavrovas yra aukščiausio rango Rusijos pareigūnas, dalyvaujantis antradienį prasidedančiame G-20 aukščiausiojo lygio susitikime.

 

Rusija neigia pranešimus apie S. Lavrovo hospitalizaciją

Rusija pirmadienį „aukščiausio lygio melagiena“ pavadino pranešimus, kad užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas buvo paguldytas į ligoninę Indonezijoje, kur vyks Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimas.

Užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti ji pati ir 72 metų diplomatas, vilkintis marškinėlius ir šortus.

Kelioms žiniasklaidos priemonėms pranešus, kad S. Lavrovas atsidūrė ligoninėje, vaizdo įraše jie juokėsi.

„Mes su Sergejumi Viktorovičiumi (Lavrovu) esame čia, Indonezijoje, skaitome pranešimus ir negalime patikėti savo akimis“, – sakė M. Zacharova.

„Tai aukščiausio lygio melagiena“, – pridūrė ji.

S. Lavrovas teigė, kad šie pranešimai yra „tam tikro žaidimo“, dėl kurio jis kaltino Vakarų žiniasklaidą, dalis.

„Jie jau apie 10 metų rašo, kad mūsų prezidentas serga“, – sakė jis.

Anksčiau pirmadienį naujienų agentūra AP, cituodama Indonezijos pareigūnus, pranešė, kad Rusijos užsienio reikalų ministras, atvykęs į Balį, buvo nuvežtas į ligoninę, nes jam sutriko sveikata.

Trys Indonezijos vyriausybės ir medicinos pareigūnai AP su anonimiškumo sąlyga sakė, kad Rusijos diplomatijos vadovas gydomas kurortinėje saloje.

Du iš šių asmenų teigė, kad S. Lavrovas gydomas dėl širdies ligos.

Vienas iš Indonezijos pareigūnų pranešė, kad S. Lavrovas dvi dienas iš eilės buvo atvežtas į ligoninę po to, kai sekmadienį atvyko į kurortinę Balio salą, kur jis pavaduoja Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną viršūnių susitikime.

„Jo (Lavrovo) sveikata yra gera, jis atvyko į ligoninę vakar po to, kai atskrido į Balį, kad tik pasitikrintų savo sveikatą“, – sakė Sveikatos apsaugos ministerijos pareigūnas Sunarto (Sunartas), kuris, kaip ir daugelis indoneziečių, turi tik vieną vardą.

„Anksčiau (pirmadienį) jis vėl atvyko į ligoninę dar vienam sveikatos patikrinimui ir, ačiū Dievui, yra sveikas“, – naujienų agentūrai AFP nurodė jis.

Balio „Sanglah“ ligoninės, esančios Denpasaro mieste, atstovas spaudai teigė, kad Rusijos delegacija atvyko į griežtai saugomą ligoninę, tačiau jis sakė neturįs teisės atskleisti informacijos, susijusios su asmens tapatybe ar jo sveikatos būkle.

Indonezijos užsienio reikalų ministerija visus klausimus, susijusius su S. Lavrovo sveikatos būkle, nukreipė į Rusijos ambasadą Džakartoje.

Rusijos ambasados pareigūnai šios informacijos nekomentavo.

S. Lavrovas atstovaus Rusijai antradienį prasidėsiančiame G-20 aukščiausiojo lygio susitikime, kuriame, manoma, dominuos Maskvos invazijos į Ukrainą klausimas.

Liepos mėnesį S. Lavrovas išėjo iš vieno užsienio reikalų ministrų susitikimo, kai dauguma susirinkusiųjų griežtai pasmerkė Rusijos karą prieš kaimyninę šalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.