Naujasis JK premjeras R. Sunakas atvyko į Balį dalyvauti G-20 viršūnių susitikime

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Rishi Sunakas pirmadienį atvyko į Indonezijai priklausančią Balio salą dalyvauti Didžiojo dvidešimtuko (G-20) aukščiausiojo lygio susitikime, pirmajame po Rusijos įsiveržimo į Ukrainą.

​Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Rishi Sunakas pirmadienį atvyko į Indonezijai priklausančią Balio salą dalyvauti Didžiojo dvidešimtuko (G-20) aukščiausiojo lygio susitikime, pirmajame po Rusijos įsiveržimo į Ukrainą.<br>AP/Scanpix nuotr.
​Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Rishi Sunakas pirmadienį atvyko į Indonezijai priklausančią Balio salą dalyvauti Didžiojo dvidešimtuko (G-20) aukščiausiojo lygio susitikime, pirmajame po Rusijos įsiveržimo į Ukrainą.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 14, 2022, 3:09 PM

Per derybas jis ketina pasmerkti Rusijos „barbariškumą“ Ukrainoje ir ragins pratęsti susitarimą su Maskva, kuriuo būtų leidžiama saugiai gabenti grūdų siuntas iš kaimyninės šalies.

JK premjeras taip pat paragins „visą G-20 prisiimti įsipareigojimą niekada nenaudoti karinėms reikmėms maisto gamybos ir paskirstymo“, sakoma Dauningo gatvės pareiškime.

„Ministras pirmininkas pasinaudos G-20 susitikimu kaip galimybe įvardyti (prezidento Vladimiro) Putino barbariškumą ir priversti Rusiją stoti akistaton su visuotinėmis kančiomis, kurias sukėlė ši beprasmiška smurto kampanija“, – sakoma pranešime.

Naujasis britų vadovas surengs keletą dvišalių susitikimų su sąjungininkais, įskaitant JAV prezidentą Joe Bideną, Japonijos ministrą pirmininką Fumio Kishidą ir Australijos lyderį Anthony Albanese'ą.

Pirmasis indų kilmės JK premjeras taip pat susitiks su Indijos premjeru Narendra Modi.

Sekmadienio vakarą britų laikraštyje „Daily Telegraph“ nuomonių skirsnyje paskelbtame straipsnyje R. Sunakas peikė V. Putiną už nedalyvavimą vadovų susitikime.

Jo teigimu, Jungtinė Karalystė „neleis, kad mūsų ekonominė ateitis taptų nesąžiningos valstybės veiksmų įkaite“.

„Lyderiai prisiima atsakomybę. Jie pasirodo. Tačiau šią savaitę Indonezijoje vyksiančiame G-20 viršūnių susitikime viena vieta liks laisva“, – rašė jis.

„Žmogus, kuris yra atsakingas už tokį didelį kraujo praliejimą Ukrainoje ir ekonominius sunkumus visame pasaulyje, nedalyvaus susitikime su savo kolegomis“, – sakoma žinutėje.

„Jis net nebando paaiškinti savo veiksmų, – plėtojo R. Sunakas. – Vietoj to jis liks namuose, o mes, likusieji, tęsime užduotį.“

R. Sunakas turi grįžti į Jungtinę Karalystę anksti ketvirtadienį ir iš karto vykti į iždo kanclerio rengiamą biudžeto pristatymą.

Tikimasi, kad į biudžetą bus įtrauktas visuomenei skausmingas mokesčių didinimas ir vyriausybės išlaidų mažinimas.

R. Sunako pirmtakė Liz Truss atsistatydino išdirbusi kelias savaites, jos mokesčių mažinimo planams sukėlus ekonominį ir politinį chaosą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.