Xi Jinpingas: pasaulis yra „pakankamai didelis“, kad tiek JAV, tiek Kinija galėtų klestėti

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas pirmadienį JAV prezidentui Joe Bidenui pasakė, jog pasaulis yra „pakankamai didelis“, kad abi šalys galėtų klestėti, ir kad jos turi „daugiau, o ne mažiau“ bendrų interesų, pranešė kinų užsienio reikalų ministerija.

​Kinijos prezidentas Xi Jinpingas pirmadienį JAV prezidentui Joe Bidenui pasakė, jog pasaulis yra „pakankamai didelis“, kad abi šalys galėtų klestėti, ir kad jos turi „daugiau, o ne mažiau“ bendrų interesų, pranešė kinų užsienio reikalų ministerija.<br>AP/Scanpix nuotr.
​Kinijos prezidentas Xi Jinpingas pirmadienį JAV prezidentui Joe Bidenui pasakė, jog pasaulis yra „pakankamai didelis“, kad abi šalys galėtų klestėti, ir kad jos turi „daugiau, o ne mažiau“ bendrų interesų, pranešė kinų užsienio reikalų ministerija.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-11-14 16:25, atnaujinta 2022-11-14 16:26

„Dabartinėmis aplinkybėmis Kinija ir Jungtinės Valstijos turi daugiau, o ne mažiau bendrų interesų“, – per tris valandas trukusias derybas J. Bidenui sakė Xi Jinpingas ir pridūrė, kad Pekinas nesiekia mesti iššūkio JAV ar „keisti esamą tarptautinę tvarką“.

Be to, kinų lyderis paragino abi šalis „gerbti viena kitą“.

Xi Jinpingas: Kinija „itin susirūpinusi“ dėl padėties Ukrainoje

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas pirmadienį JAV lyderiui Joe Bidenui pasakė, kad jo šalis yra labai susirūpinusi dėl padėties Ukrainoje, nurodoma kinų užsienio reikalų ministerijos pranešime.

„Prezidentas Xi [Jinpingas] pabrėžė, kad Kinija yra itin susirūpinusi dėl dabartinės padėties Ukrainoje“, – sakoma Pekino pranešime, paskelbtame po daugiau kaip tris valandas trukusių vadovų derybų, surengtų Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimo kuluaruose Indonezijoje.

Jame priduriama, kad Kinijos pareigūnai „remia Rusijos ir Ukrainos taikos derybas ir tikisi, kad jos bus atnaujintos“.

Per viršūnių susitikimą Kinijos prezidentas Xi Jinpingas perspėjo J. Bideną neperžengti „raudonosios linijos“ dėl Taivano

Per susitikimą pirmadienį Kinijos prezidentas Xi Jinpingas perspėjo savo kolegą JAV prezidentą Joe Bideną neperžengti Pekino „raudonosios linijos“ dėl Taivano salos, pranešė valstybinė žiniasklaida.

„Taivano klausimas yra svarbiausias Kinijos interesų pagrindas, Kinijos ir JAV santykių politikos pamatas ir pirmoji raudonoji linija, kurios negalima peržengti Kinijos ir JAV santykiuose“, – pasakė Xi Jinpingas J. Bidenui, tai po daugiau nei tris valandas trukusių jų derybų pranešė valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.