Baltijos šalys vieningai sureagavo į pranešimus apie sprogimus Lenkijos pasienyje: pasiuntė aiškią žinutę

Vakarų pasaulis greitai reaguoja į nuaidėjusius sprogimus Lenkijos pasienio su Ukraina kaimelyje. JAV žiniasklaidoje amerikiečių žvalgybos pareigūnui įvardijus, kad sprogimus sukėlė 2 Lenkijos teritorijoje nukritusios Rusijos raketos, greitai pasirodė ir reakcijos, o kone pirmosios sureagavo Baltijos šalys.

 Baltijos šalių reakcija.<br> lrytas.lt montažas.
 Baltijos šalių reakcija.<br> lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2022, 9:48 PM, atnaujinta Nov 17, 2022, 12:05 PM

Vienas pirmųjų į įvykį sureagavo Latvijos gynybos ministras Artis Pabrikas.

„Mano užuojauta mūsų broliams Lenkijoje. Kriminalinis Rusijos režimas raketas, kurios buvo nutaikytos ne tik į Ukrainos civilius, bet ir krito NATO teritorijoje Lenkijoje. Latvija visiškai palaiko savo draugus lenkus ir smerkia šį nusikaltimą“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė jis.

Netrukus sureagavo ir Estijos užsienio reikalų ministerija.

„Naujausios žinios iš Lenkijos kelia didelį nerimą. Konsultuojamės su Lenkija ir kitais sąjungininkais. Estija yra pasiruošusi ginti kiekvieną NATO teritorijos centimetrą. Mes visiškai solidarizuojamės su mūsų artima sąjungininke Lenkija“, – rašoma Estijos užsienio reikalų ministerijos „Twitter“ pranešime.

Pasaulyje itin populiariame tinkle „Twitter“ žinutę siuntė ir Lietuva. Prezidentas Gitanas Nausėda nurodė, kad palaiko artimą ryšį su Lenkija ir pabrėžė: „Lietuva tvirtai stovi kartu su Lenkija. Kiekvienas NATO teritorijos centimetras privalo būti ginamas!“.

Apie tai, kad 10 kilometrų nuo sienos su Ukraina esančiame Pševoduvo kaime sprogimus sukėlė būtent Rusijos paleistos raketos, pranešė naujienų agentūra „Associated Press“. Jai šią informaciją pateikė anonimu likti norėjęs aukštas JAV žvalgybos pareigūnas.

Antradienio vakarą JAV gynybos departamentas sureagavo į pranešimą. Spaudos tarnybos atstovas generolas Patas Ryderis teigė, kad JAV „žino apie pranešimus, teigiančius, kad dvi Rusijos raketos pataikė į Lenkijos teritoriją, esančią netoli sienos su Ukraina“, tačiau pabrėžė, kad šiuo metu neturi informacijos, kuri patvirtintu šią žinią.

Pranešama, kad Pševoduvo kaime per sprogimus žuvo 2 žmonės.

Netrukus Lenkijos valdžia pranešė, kad skubiai sušaukė Ministrų Tarybos Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto posėdį.

Sprogimai Pševoduvo kaime nuaidėjo dieną, kai Rusija itin agresyviai raketomis apšaudė Kijevą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.