J. Bidenas Balyje susitiko su naująja Italijos lydere G. Meloni

JAV prezidentas Joe Bidenas antradienį susitiko su naująja Italijos kraštutinių dešiniųjų lydere Giorgia Meloni ir sutarė toliau remti Ukrainos gynybą nuo Rusijos, pranešė Baltieji rūmai.

​JAV prezidentas Joe Bidenas antradienį susitiko su naująja Italijos kraštutinių dešiniųjų lydere Giorgia Meloni ir sutarė toliau remti Ukrainos gynybą nuo Rusijos, pranešė Baltieji rūmai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​JAV prezidentas Joe Bidenas antradienį susitiko su naująja Italijos kraštutinių dešiniųjų lydere Giorgia Meloni ir sutarė toliau remti Ukrainos gynybą nuo Rusijos, pranešė Baltieji rūmai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2022, 4:32 PM

Savo pirmąjį susitikimą vadovai surengė Indonezijos Balio saloje vykstančio Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimo, kurio darbotvarkėje dominuoja Rusijos invazijos į Ukrainą tema, kuluaruose.

G. Meloni, kuri tapo pirmąja moterimi, užėmusia Italijos premjero postą, išrinkimas sukėlė susirūpinimą dėl to, ar Roma ir toliau palaikys Vakarų poziciją dėl paramos Kyjivui.

Tačiau savo pirmojoje kalboje parlamente politikė pažadėjo, kad rems Ukrainą, NATO ir Europos Sąjungą, taip pat Vakarų vadovaujamas sankcijas Rusijai.

Baltųjų rūmų trumpame pranešime teigiama, jog vadovai susitiko „koordinuoti atsako į įvairius pasaulinius iššūkius, įskaitant tuos, kuriuos kelia Kinijos Liaudies Respublika, klimato krizė ir Rusijos naudojimasis energija kaip ginklu“.

„Abu lyderiai taip pat aptarė savo įsipareigojimą toliau teikti Ukrainai paramą, kurios jai reikia, kad ji galėtų apsiginti, ir [įsipareigojimą] reikalauti, kad Rusija atsakytų už savo agresiją“, – priduriama pareiškime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.